به گزارش اسپوتنیک، "ماریا زاخارووا"، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز سه شنبه در یک نشست خبری گفت:" ما از تشدید اوضاع در قره باغ کوهستانی نگران هستیم."
به گفته زاخارووا، "گزارش هایی مبنی بر آغاز اقدامات ضد تروریستی توسط نیروهای مسلح باکو در منطقه و اقدامات تلافی جویانه نیروهای مسلح محلی ارمنستان وجود دارد."
زاخارووا گفت: "طرف روسی از طرفهای درگیر میخواهد که خونریزی را متوقف ، خصومتها را فوراً متوقف و به مسیر حل و فصل سیاسی و دیپلماتیک بازگردند".
سخنگوی وزارت خارجه روسیه ادامه داد:" حافظان صلح روسیه با توجه به وضعیت قره باغ به انجام وظایف خود ادامه می دهد. امیدواریم که امنیت صلحبانان روسی در قره باغ توسط همه طرفها تضمین شود. آنها برای برقراری آتش بس با نمایندگان ارمنی های قره باغ و مقامات آذربایجان در تماس هستند".
وی اضافه کرد:" رسانهها اطلاعاتی را منتشر میکنند مبنی بر اینکه طرف آذربایجانی ادعا میکند "پیشاپیش" به نیروهای حافظ صلح روسیه درباره "عملیات ضد تروریستی" امروز در قرهباغ کوهستانی هشدار داده است. این درست نیست. این اطلاعات دقایقی قبل از شروع درگیری ها به نیروهای روسی مخابره شد".
وی تاکید کرد:" تمام مراحل برای حل مسالمت آمیز مشکل قره باغ در مجموعه ای از بیانیه های سه جانبه رهبران روسیه، آذربایجان و ارمنستان که بین سال های 2020 و 2022 به تصویب رسید، مشخص شده است".
زاخارووا گفت:" اقدامات اخیر ایروان بستر مساعدی برای سیاست خصمانه غرب در قبال روسیه ایجاد می کند. روسیه همچنان متعهد به همکاری با ارمنستان است".
پیش از این، وزارت دفاع آذربایجان اعلام کرد که این کشور با استفاده از سلاح های بسیار دقیق، اقدامات ضد تروریستی محلی را در قره باغ کوهستانی را برای سرکوب تحریکات گسترده در منطقه اقتصادی قره باغ، خلع سلاح و خروج نیروهای مسلح ارمنستان، خنثی کردن زیرساخت های نظامی آنها، تضمین امنیت مردم غیرنظامی و همچنین بازگرداندن نظم قانون اساسی جمهوری آذربایجان آغاز کرده است.
سال گذشته، ایروان و باکو با میانجیگری روسیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا، بحث درباره پیمان صلح آینده را آغاز کردند. در پایان ماه می امسال، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، گفت که ایروان آماده است تا حاکمیت آذربایجان را در داخل مرزهای شوروی، یعنی همراه با قره باغ، به رسمیت بشناسد. در ماه سپتامبر، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد که رهبری ارمنستان اساساً حاکمیت آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت شناخته است. همانطور که الهام علی اف، رهبر آذربایجان گفت، اگر ایروان موضع خود را تغییر ندهد، آذربایجان و ارمنستان ممکن است پیش از پایان سال قرارداد صلح امضا کنند.