ایران نسل جدیدی از موشک های هایپرسونیک را طراحی می کند

معاون عملیات کل سپاه پاسداران انفلاب اسلامی از طراحی نسل جدید موشک‌های هایپرسونیک خبر داد.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، سردار عباس نیلفروشان، معاون عملیات کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم گفت که نسل جدید موشک‌های هایپرسونیک در دست طراحی است.
سردار عباس نیلفروشان گفت: ما به لحاظ فناوری هیچ مشکلی برای افزایش برد موشک‌هایمان نداریم اما برد موشک بر مبنای دکترین‌های عملیاتی و بر مبنای تهدیدات تعریف می‌شود که امروز بر مبنای منویات فرمانده معظم کل قوا برد 2000 کیلومتری تعریف شده است. لذا اگر نیاز باشد و یا تدبیر جدیدی از فرمانده کل قوا ابلاغ شود هیچ محدودیت فنی برای افزایش برد موشک‌ها نداریم لذا ما در محدوده همین برد 2000 کیلومتری به دنبال کیفی‌سازی موشک‌ها هستیم.
وی افزود: امروز به دنبال آن هستیم تا کیفیت و قابلیت‌های موشک‌هایمان در برد 2000 کیلومتر را ارتقا دهیم. مانند موشک هایپرسونیک "فتاح" که از آن رونمایی شد و شما هم آن را ملاحظه کردید.
معاون عملیات کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در حوزه موشکی به لحاظ سرعت سه دسته‌بندی عمده داریم. موشک‌های ساب‌سونیک که زیر سرعت صوت حرکت می‌کنند. موشک‌های سوپرسونیک که سرعت آنها از 1.2 تا 5 ماخ است و موشک‌های هایپرسونیک که سرعت آنها از 5 ماخ به بالاست.
حرکت بالستیکی پرتابه‌ها به سه قمست تقسیم می‌شود بخش اول طی مسیر ابتدایی حرکت موشک پس از شلیک در جو است؛ دوم مسیر حرکت در خارج جو و بخش سوم مسیر حرکت فرود موشک به سمت هدف است که این مهم‌ترین بخش از حرکت موشک است، در این حالت اگر موشک نتواند تغییر مسیر دهد و مانور دهی خوبی نداشته باشد توسط سامانه‌های ضد موشکی مورد هدف قرار می‌گیرد.
وی خاطر نشان کرد: موشک فتاح دو ویژگی بسیار مهم دارد یکی سرعت بالای آن است که بین 14 تا 15 ماخ است و ویژگی دوم آن سر جنگی مانور پذیر آن است که موجب می‌شود زمانی که به سمت هدف شیرجه می‌زند با توجه به پیشرانی که برای آن تعبیه شده قابلیت اجرای مانور داشته باشد.
کارشناس عرب: ایران از موشک فتاح برای مهار اسرائیل استفاده می کند
ایران اولین موشک بالستیک هایپرسونیک خود را در نوامبر 2022 ساخت. این موشک که فتاح نام دارد در ژوئن در نمایشگاه تسلیحات ایرانی توسط امیر حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به معرض نمایش گذاشته شد. به گفته حاجی زاده، این موشک قادر است تا فاصله 1.4 هزار کیلومتری را مورد اصابت قرار دهد. وی همچنین تأکید کرد که این موشک در برابر پدافند هوایی دشمن "عملاً آسیب‌ناپذیر" است.
بدین ترتیب ایران چهارمین کشور صاحب تسلیحات هایپرسونیک در جهان است. روسیه و چین دارای سلاح های هایپرسونیک هستند و ایالات متحده نیز در حال آزمایش سلاح های هایپرسونیک است.
بحث و گفتگو