به گزارش اسپوتنیک و به نقل از مهر، امیرسرتیپ دوم مجید فخری عصر جمعه در جمع خبرنگاران در تبیین دستاوردهای وزارت دفاع در ترسیم وضعیت گذشته صنعت دفاعی ایران، اظهار داشت: صنعت دفاعی ایران از گذشتههای دور با خرید تجهیزات و انتقال آنها از خارج، کار خود را آغاز کرد و حداکثر با تفکر مونتاژ تجهیزات کار پیش رفت تا اینکه انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید و دفاع مقدس نگاه به این صنعت را تغییر داد.
وی با اشاره به تحریم تسلیحاتی در دوران دفاع مقدس، گفت: تحریمها موجب شد که تفکر صنعت دفاعی به سمتی برود که این نگاه تقویت شود که ما باید روی پای خود بایستیم و نیازهای خودمان را با اتکا به توان داخلی تامین کنیم.
وی ادامه داد: در ابتدای انقلاب با توجه به تحمیل جنگی نابرابر، کشور با چالشی در حوزه جمعآوری مولفههای قدرت روبرو بود و بر همین اساس تئوریپرداز انقلاب اسلامی، موضوع دفاع مردمی را مطرح و عملیاتی کردند که بر مبنای آن یعنی دفاع مردم پایه جنگ هشت ساله اداره شد.
امیر فخری تصریحکرد: وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیداتی که وجود دارد بزرگترین پژوهشگاه دفاعی را به وجود آورده است و ما امروز با به کارگیری زیست بوم فناوری و نوآوری، شرکتهای دانشبنیان و مراکز علمی و دانشگاهی توانستهایم بسیاری از نیازهای دفاعی و غیردفاعی کشور را رفع کنیم و در چند سال اخیر موضوع همکاریهای کشوری و لشکری با تفاهمنامههایی که وزیر دفاع با سایر وزارتخانهها امضا کرده است فضای جدیدی را ایجاد کرده که میتواند با سرریز فناوری دفاعی به کمک توسعه همهجانبه کشور بیاید.
فخری تاکیدکرد: در حوزه رزم زمینی ما به تکنولوژی شناسایی با دستگاههای بدون سرنشین زمینی دست پیدا کردهایم و در حوزهی رزم دریایی هم همین بس که ناوشکن دنا بیش از ۸ ماه به دور دنیا سفر میکند و با کمترین مشکل به کشور باز میگردد که نشان از توان تخصصی بالای متخصصات وزارت دفاع دارد.
وی افزود: در حوزه رزم هوایی، امروز هواپیمای یاسین و جنگندههای سبکی ساخته میشود و در نیروی هوایی ارتش به کار گرفته میشود که نشان میدهد ما به جایی رسیدهایم که بالاترین فناوریهای دفاعی را بومیسازی کردهایم.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، عنوانکرد: انواع سلاحهای هوا به هوا، هوا به زمین، رادارها و تجهیزات پهپادی در کشور ساخته شده و این مسئله موجب حسادت کشورهای دنیا میشود، همچنین در حوزه رزم موشکی انواع موشکهای بالستیک با دقت و برد بسیار زیاد، موشکهای کروز و فراصوت از افتخارات وزارت دفاع است.
فخری عنوانکرد: سامانههای رزم پدافند هوایی، مانند سوم خرداد، پانزده خرداد، باور ۳۷۳ جزو فناوریهایی بودند که سالها پشت دیوارهای تحریم به دنبال خرید آن بودیم اما امروز اینها در کشور ساخته میشوند و در حوزههای فضایی نیز انواع ماهوارهها و ماهوارهبرها را میسازیم و جمهوری اسلامی ایران این افتخار را دارد که جزو ۱۰ کشور صاحب تکنولوژی ساخت ماهوارهبر و ماهواره است.
وی با بیان اینکه، امروز حدود ۶ دانشگاه کشور و چند شرکت دانشبنیان نوپا در ساخت ماهواره کار میکنند، ادامه داد: ماهوارهبر سیمرغ به عنوان یک ماهوارهبر نسل جدید در کشور مطرح است و ساخت نسلهای بعدی آن نیز برنامهریزی شده است.
رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، خاطرنشانکرد: ملت ایران اطمینان خاطر داشته باشند که سربازان خدوم آنها در وزارت دفاع و نیروهای مسلح با سختکوشی، مدیریت جهادی و به کارگیری تمام ظرفیتهای کشور به قلهها فکر میکنند و به این چیزی که هست بسنده نخواهند کرد.