به گزارش اسپوتنیک، خبرگزاری رویترز در مطلبی اعلام کرد:" پولهایی که به حسابهای غیر عراقی سپرده میشوند مانند پولهایی که در بانکهای عراقی هستند نیز محدود خواهند شد و نیاز به مجوز ایالات متحده برای دسترسی ایران به آنها و تنها استفاده در موارد بشردوستانه دارند.
تهران در گذشته بغداد را برای اجازه آزادسازی چنین وجوهی، از طریق قطع صادرات گاز طبیعی ایران به عراق، محدود کردن توانایی عراق در تولید برق و اجبار قطعی برق تحت فشار قرار داده است.
معافیت اخیر برای اجازه پرداخت به بانک های خارج از عراق به درخواست دولت عراق انجام یافت، ظاهراً به این امید که ممکن است بخشی از فشاری که ایران بر بغداد اعمال کرده به سایر کشورها منتقل شود.
یک مقام رسمی ایالات متحده می گوید: "ما باید به عراقی ها در خصوص این فشار همیشگی ایرانی ها برای دسترسی به پول کمک کنیم".
این مقام آمریکایی افزود: "عراقیها درخواست کردهاند و اکنون ما با افزایش معافیت موافقت کردهایم". وی گفت که این ممکن است به تضمین انطباق بهتر با ایالات متحده کمک کند. الزامی است که هرگونه پرداخت برای اهداف بشردوستانه باشد.
او افزود: "این موضوع به عراقیها، حداقل تا حدودی، کمک میکند تا به ایران استدلال کنند که کنترل پولی را که به حسابهای غیر عراقی پرداخت کردهاند را ندارند".
با این حال، مشخص نیست که آیا ایران ممکن است در این خصوص در مقابل عراق نرمی به خرج دهد یا خیر.تهران می تواند تصمیم بگیرد که اهرم فشار بیشتری بر عراق نسبت به سایر کشورها دارد و به اعمال فشار ادامه دهد.
نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد به این درخواست پاسخی نداده است.
ایران تحت تحریم های گسترده آمریکاست که در سال 2018 و پس از خروج ایالات متحده از برجام دوباره اعمال شدند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا توافق هستهای را که تهران با قدرتهای بزرگ بریتانیا، چین، فرانسه، آلمان، روسیه و ایالات متحده در سال 2015 به امضا رساند، کنار گذاشت.
ترامپ معتقد بود که سیاست "فشار حداکثری" او بر ایران، این کشور را مجبور به پذیرش محدودیتهای سختگیرانهتر برای برنامه هستهایاش میکند، زیرا ایالات متحده، قدرتهای اروپایی و اسرائیل نگرانند که ممکن است برای دستیابی به سلاح هستهای طراحی شده باشد.
ایران مدتهاست که چنین جاه طلبی هایی را رد کرده است.
عراق از یک مشکل بزرگ در تامین برق رنج میبرد و برق در بسیاری از شهرهای عراق به ویژه در تابستان که دمای هوا به 50 درجه میرسد، به طور شبه دائمی قطع میشود.
پیشتر اوایل اسفند ماه گذشته، وزیران نفت ایران و عراق درباره افزایش صادرات گاز ایران به عراق و پرداخت بدهی گاز این کشور به ایران مذاکره کرده بودند.
عراق، سالانه به 34 هزار مگاوات برق نیاز دارد این در حالی است که هر سال یک هزار و 500 مگاوات نیز به این احتیاج افزوده میشود. عراق امسال 4 هزار مگاوات به ظرفیت تولید خود خواهد افزود. همچنین قراردادهایی برای تولید 7 هزار و 500 مگاوات از طریق انرژی خورشیدی امضا کرده است.