بریتانیا قصد دارد برای نخستین بار "توافق هسته ای" را نقض کند

نشریه انگلیسی گزارش داد که بریتانیا به همراه کشورهای اروپایی قصد دارند برای اولین بار برنامه های خود را برای نقض توافق هسته ای ایران به دلیل ادعای عرضه هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه اعلام کنند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، پیشتر رویترز گزارش داده بود که دیپلمات‌های اروپایی قصد دارند تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه برنامه موشک‌های بالستیک خود را که در اکتبر منقضی می‌شود، حفظ کنند. منابع نشان می‌دهند که اروپایی ها به سه دلیل می‌خواهند تحریم‌ها را حفظ کنند: به دلیل استفاده ادعایی از پهپادهای ایرانی توسط روسیه، احتمال انتقال موشک‌های بالستیک تهران به مسکو و همچنین تمایل به محروم کردن ایران از مزایای برجام.
نشریه گاردین در مطلبی می نویسد:" انتظار می‌رود بریتانیا و دیگر قدرت‌های اروپایی برای اولین بار برنامه‌های خود را برای برهم زدن توافق هسته‌ای 2015 ایران اعلام کنند، زمانی که تایید کردند که قرار نیست تحریم‌های استفاده از موشک‌های تهران را همانطور که در این توافق الزامی است، در اکتبر امسال لغو کنند. دلیلی که دیپلمات‌های اتحادیه اروپا و بریتانیا به آن اشاره کردند شامل این مورد می‌شود: فروش پهپادهای ایران به روسیه".
به نوشته این روزنامه، مشخص نیست واکنش تهران به این تصمیم چه خواهد بود.
در سال 2015، بریتانیا، آلمان، چین، روسیه، ایالات متحده، فرانسه و ایران برجام را به امضا رساندند. مفاد این توافق شامل لغو تحریم ها در ازای محدود کردن برنامه هسته ای ایران بود. در ماه می 2018، ایالات متحده تحت رهبری دونالد ترامپ از برجام خارج شد و تحریم ها علیه تهران را بازگرداند. در پاسخ، ایران کاهش تدریجی تعهدات خود بر اساس این توافق را اعلام کرد و از محدودیت‌های مربوط به تحقیقات هسته‌ای، سانتریفیوژها و سطح غنی‌سازی اورانیوم چشم پوشی کرد.
مذاکراتی در وین برای تمدید برجام و لغو تحریم‌های واشنگتن علیه تهران انجام شد. در دسامبر 2021، طرفین بر سر دو پیش نویس توافق به اشتراک نظر رسیدند که در آن طرف اروپایی مواضع ایران را درج کرد. باقری کیانی، گفت که مذاکرات به خوبی پیش می رود، اما ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پیشرفت در وین را اندک ارزیابی کرد و از تهران خواست این موضوع را جدی بگیرد. اکنون در روند مذاکرات وین وقفه وجود دارد.
بحث و گفتگو