به گزارش اسپوتنیک، "علیرضا عنایتی" روز یکشنبه اعلام کرد: "رایزنی های مقدماتی با طرف سعودی صورت گرفته است. هیأت طرف ایرانی در وزارت امور خارجه مراحل نهایی خود را میگذراند، تمام کارهای اداری آن صورت گرفته است و پیش بینی می شود تا اواخر هفته، این هیئت به عربستان سعودی عزیمت کند."
عنایتی ادامه داد: "هیأت جمهوری اسلامی ایران در قالب دو هیأت جداگانه یکی در جده و دیگری در ریاض مستقر خواهند شد تا اقدامات لازم را برای ترمیم وضعیت و آمادگی برای بازگشایی سفارتخانه و کنسولگری ایران در عربستان انجام دهند".
وی که در سفر وزیر امورخارجه به پکن و دیدار با مقامات سعودی حضور داشت، در خصوص توافقهای صورت گرفته میان ایران و عربستان اظهار داشت: "در موافقتنامه حمل و نقل هوایی میان دو طرف تاکید شده است که هیئت های فنی با یکدیگر گفتگو کنند تا این موافقتنامه را فعال کنند. بر این اساس مقرر شده است که پروازهای از مبدا و به مقصد ایران و عربستان از سر گرفته شود".
روز شنبه 19 فروردین ماه بود که یک هیئت فنی از عربستان با هدف بررسی سازوکارهای بازگشایی سفارت این کشور در تهران و کنسولگری آن در مشهد وارد تهران شد. ریاست هیئت سعودی را "ناصر بن عوض آل غنوم" به عهده دارد.
پس از توافق رسمی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، نوزدهم اسفند سال 1401 هجری شمسی برابر با دهم مارس 2023 میلادی برای ازسرگیری روابط دوجانبه در کشور چین، روز پنجشنبه هفدهم فروردین 1402، وزیران خارجه دو کشور در پکن برای اولین بار با یکدیگر دیدار کردند.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان و فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان بعد از نشست دوجانبه و گفتگو با یکدیگر در پکن، بیانیه مشترکی را به امضا رساندند.
در بخشی از این بیانیه آمده است: "در سایه مفاد بیانیه سهجانبه مشترک جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، و جمهوری خلق چین مورخ 19 اسفند 1401 (10 مارس 2023 میلادی) در رابطه با از سرگیری روابط میان عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران و همچنین در چارچوب هماهنگی میان دو کشور در رابطه با اقدامات لازم برای از سرگیری فعالیت دیپلماتیک و کنسولی بین دو کشور، گفتوگوهایی در تاریخ 17 فروردین 1402 برابر با 15 رمضان 1444 هجری قمری مصادف با 6 آپریل 2023 میلادی در شهر پکن میان جناب آقای حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، و جناب آقای امیر فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی صورت گرفت".
دو طرف طی این گفتوگوها بر اهمیت پیگیری اجرای توافق پکن و فعالسازی آن به نحوی که اعتماد متقابل و زمینههای همکاری را گسترش دهد و به ایجاد امنیت، ثبات و شکوفایی منطقه کمک نماید، تأکید کردند.