به گزارش اسپوتنیک، "ملیسا لافورد" در مقاله ای می نویسد، قیمت بالای نفت تورم را تحریک خواهد کرد. تصمیم اوپک پلاس حاکی از آن است که عربستان سعودی به غرب پشت کرده و با چین روبرو شده است. افزایش قیمت نفت همچنین تحریمهای روسیه را کاهش میدهد که درآمدهای آن افزایش خواهد یافت.
به نظر لافورد، اعمال محدودیت ها در مسکو با تاخیر انجام شد. وی توضیح داد که آنها تنها در دسامبر سال گذشته اجرایی شدند و زمانی که درآمدهای روسیه شروع به کاهش کرد، "اوپک وارد عمل شد و دوباره آنها را تحریک کرد." او در پایان گفت که مسکو در حال حاضر در موقعیتی برنده است زیرا سیاست انرژی عربستان سعودی علیه واشنگتن است.
پیامدهای کاهش تولید نفت توسط تعدادی از کشورهای اوپک پلاس
پس از اینکه 9 کشور از 20 شرکت کننده در توافق اوپک پلاس از جمله روسیه تصمیم به کاهش تولید نفت در 2 آوریل گرفتند، قیمت سوخت به شدت افزایش یافت. گزارش شده است که هزینه معاملات آتی نفت خامWTI با 7.12 درصد افزایش به 81.09 دلار در هر بشکه، و معاملات آتی ژوئن برای نفت برنت با 7.13 درصد افزایش به 85.59 دلار در هر بشکه رسید.
آسوشیتدپرس هشدار داد که این موضوع ایالات متحده را در معرض خطر افزایش تورم و قیمت بنزین قرار داده است. این نشریه خاطرنشان کرد که این موضوع موجب متشنج تر شدن روابط واشنگتن و ریاض می شود.
واکنش به تصمیم اوپک پلاس
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین توضیح داد که چنین اقداماتی با هدف حفظ قیمت ها در سطح مناسب انجام می شود. با این حال، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید، کاهش نفت را غیرعاقلانه دانست. وی تاکید کرد: "در شرایط نااطمینانی بازار، کاهش عرضه مواد اولیه در بازار اقدامی نامطلوب به نظر می رسد".
جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده نیز به نوبه خود گفت که تصمیم تعدادی از صادرکنندگان بزرگ نفت برای کاهش تولید سوخت مایه تاسف است. وی افزود که در حال حاضر نمی توان پیش بینی کرد که چه تاثیری بر قیمت خواهد داشت.