معمای یک هیولای دریایی باستانی کشف شد

روزنامه تلگراف می نویسد، دانشمندان استرالیایی راز هیولای دریایی هفگوفا (Hafgufa) از اسطوره های اسکاندیناوی را کشف کردند و معلوم شد که نهنگ ها در زمان های قدیم با آن اشتباه گرفته می شدند و این هیولا در واقع همان نهنگ بوده است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، ذکر هفگوفا تا قرن هجدهم در اسطوره های ایسلندی، اغلب همراه با توصیف کراکن ها و پری دریایی ها بود . افسانه ها می گویند، این هیولا می توانست بدون حرکت روی سطح آب با دهان باز و منتظر طعمه یخ بزند. گاهی حتی کشتی‌ها در داخل دهان او حرکت می‌کردند و ملوانان دندان‌های او را با سنگ‌های دریا اشتباه می‌گرفتند.
به عقده محققان دانشگاه فلیندرز استرالیا، حماسه های باستانی درباره هفگوفا در واقع یکی از روش های شکار نهنگ را توصیف می کنند. در سال‌های اخیر، این پستانداران در وضعیت مشابهی دیده شده‌اند: ایستاده روی سطح آب با دهان باز و منتظر هستند تا ماهی‌ها خودشان در آنجا شنا کنند.
در ابتدا، دانشمندان بر این باور بودند که این روش شکار اخیراً در بین نهنگ ها ظاهر شده اما مطالعه کتاب های مربوطه از جمله افسانه های باستانی در مورد هیولاهای دریایی، مجبور به تغییر این دیدگاه شدند .
بلعیده شدن دو نفر توسط نهنگ +ویدئو
دکتر جان مک کارتی باستان شناس دریایی می گوید: " اینکه توصیف اسکاندیناویایی هافگوف بسیار شبیه رفتاری است که در فیلم شکار نهنگ ها با چنین "تله" نشان داده شده، من را شگفت زده کرد اما در ابتدا فکر کردم که این فقط یک تصادف جالب است" .
به گفته دکتر ارین سبو، این رفتار نهنگ ها اکنون به ندرت مشاهده می شود، اما در زمان های قدیم مردم آن را می دیدند و آن را به هفگوفا نسبت می دادند.
دانشمندان خاطرنشان می کنند که روش مشابهی از شکار برای اولین بار در سال 2011 در بین نهنگ ها دیده شده و از آن زمان تاکنون چندین بار مشاهده شده است. به گفته کارشناسان، فناوری‌های نظارت پنهانی جدید (مانند هواپیماهای بدون سرنشین) به نظارت دقیق‌تر بر نهنگ‌ها و ضبط آنچه قبلا نادیده گرفته شده بود، کمک می‌کند.
بحث و گفتگو