تصاویر ماهواره خیام نیاز ایران در حوزه‌های مختلف را رفع می‌کند

سخنگوی سازمان فضایی جمهوری اسلامی ایران گفت: تصاویر با دقت و کیفیت بالای ماهواره خیام با رعایت حقوق حاکمیت و بین الملل در اختیار بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی قرار گرفته و بخشی از نیازهای ایران در حوزه‌هایی مانند کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست، منابع آبی، معادن و پایش مرزها و مدیریت حوادث غیرمترقبه را رفع می‌کند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک و به نقل از ایرنا، سخنگوی سازمان فضایی جمهوری اسلامی ایران، "حسین دلیریان" در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت ماهواره خیام افزود: ماهواره خیام یک ماهواره سنجش از دور با توانمندی تصویربرداری از سطح زمین با دقت یک متر است که مرداد ماه سال جاری از پایگاه "بایکونور" و با ماهواره‌ بر "سایوز" به فضا پرتاب و با موفقیت در مدار زمین تثبیت شد.
وی گفت: ماهواره خیام در حال حاضر در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دارد و هم اکنون در حال دریافت و اجرای فرامین و ارسال داده‌ و تصویر به ایستگاه‌های زمینی سازمان فضایی ایران است.
سخنگوی سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره خیام در مقطع کنونی در حال گذراندن آخرین مراحل فرآیند تثبیت عملکرد بهینه خود در فضاست، تصریح‌کرد: ارسال فرامین و کنترل‌های ماهواره خیام توسط متخصصان ایران در سازمان فضایی ایران انجام می‌شود و همچنین ارسال فرامین و دریافت اطلاعات از این ماهواره نیز طبق الگوریتم رمزنگاری شده‌ و کاملا امنی که پیشتر توسط متخصصان رمزنگاری سازمان فضایی ایران در ماهواره تعبیه شده، انجام می‌گیرد.
دلیریان همچنین گفت: متخصصان فضایی ایران تلاش کردند که فرایند تثبیت و آزمایش‌های فنی ماهواره در فضا را در زمان کوتاهی انجام دهند تا سریع‌تر داده‌های تصویری این ماهواره به دست‌ مان برسد که این هدف محقق شده و در عمل ماهواره طی یکی دو هفته آتی همه تست‌های خود را به پایان رسانده و به طور کامل عملیاتی خواهد شد.
وی ادامه‌ داد: تاکنون تصاویر رنگی و بسیار با کیفیتی از مناطق مختلف ایران از ماهواره خیام دریافت کرده‌ایم و برخی از این تصاویر فرایند کالیبره شدن را هم طی کرده‌ و حتی برای برخی مسوولان نیز به نمایش گذاشته شده‌اند و تصاویری از مناطق جذاب ایران نیز برای انتشار عمومی در حال آماده شدن است.
دلیریان در بخش دیگری از سخنانش درباره طراحی و ساخت ماهواره‌های بومی با دقت تصویربرداری یک متر نیز اظهار داشت: به لطف تلاش‌های متخصصان صنعت فضایی و زیرساخت‌های موجود در کشور، هم‌اکنون جمهوری اسلامی ایران توانمندی لازم برای طراحی و ساخت ماهواره‌های سنجشی با دقت تصویربرداری ۱۰ متر و بهتر را دارد و گام‌های بسیاری خوبی پیش از پرتاب ماهواره خیام در مسیر رسیدن به دقت یک متر برداشته شده است.
این مسوول اضافه‌ کرد: اما نیاز کشور اقتضا می‌کرد که نباید تا رسیدن کشور به مرحله بهره‌ برداری از ماهواره‌های بومی با دقت یک متری، در مسیر تامین داده‌های فضایی توقف کرد بلکه باید نیاز کشور در این زمینه رفع می‌شد؛ بنابراین تصمیم گرفته شد که پروژه خیام با روسیه پیش برده و اجرایی شود که به سرانجام رسید.
وی در پایان تاکید کرد: مردم ایران اطمینان خاطر داشته باشند که سازمان فضایی با عزم و اراده بسیار جدی در مسیر رسیدن به توانایی ساخت ماهواره‌های سنجشی با دقت تصویربرداری یک متر و حتی بهتر از یک متر قرار دارد و برنامه جدی و مدونی برای تحقق این فناوری در حال اجراست.
بحث و گفتگو