به گزارش اسپوتنیک - یکی از مهمترین شگفتیها این قهرمانی نحوه برگزاری آن و کشور برگزار کننده آن است. کشور قطر در ابعاد مختلف در برگزاری این قهرمانی موفق نمایان شد. بسیاری از کشورهای غربی از ده سال پیش زمان تعیین دولت قطر برای برگزاری چنین موندیال جهانی تشکیک کردند و توان مدیریتی یک کشور کوچک و جهان سومی با فرهنگ اجتماعی محافظه کارانه را مانعی در جهت برگزاری مناسب این قهرمانی اعلام کردند. اما دولت قطر با هزینه مناسب و پشتکار دقیق موفق شد هشت ورزشگاه زیبا ایجاد کند و با احداث بزرگراه ها و خطوط مترو بین ورزشگاه ها و محل اقامت در هتل ها، برگزاری روزانه چهار بازی با ده ها هزار تماشاگر و رفت و آمدهای صدها هزار تماشاگر را بین ورزشگاه ها به بهترین شکل و کمترین زمان، مدیریت کرد به گونه ای که تحسین آقای اینفانتینو رئیس فیفا را بر انگیخت.
انتقاد کشورهای غربی در ممنوعیت حضورهمجنس بازان و مقررات حفظ عفت عمومی و فرهنگ اسلامی کشور میزبان با واکنش مسئولان فیفا روبرو شد که با صراحت اعلام کردند که قطر در ابعاد مختلف می تواند الگو باشد چه از جهت آرامش حاکم بر موندیال که نتیجه ممنوعیت استفاده از مشروبات الکلی است در اماکن عمومی و ورزشگاه ها و چه ضرورت حفظ پوشیدگی که میزان آزار جنسی را به حد اقل رسانده است. انفانتینو به عنوان یک شهروند غربی ضمن پاسخ دادن به اشکالات مطبوعات المانی و انگلیسی اعلام کرد که برگزاری این جام بسیار موفق بوده و قابل قیاس با جامهای گذشته نیست.
طبق آمار این اولین قهرمانی جام جهانی فوتبال است که تاکنون هیچ درگیری و تلفات بین افراد متعصب تیم ها نداشته است و روحیه ورزشی را به بهترین شکل منعکس کرده است.
شگفتی دیگر این جام حذف شدن بسیاری از تیم های نام آور فوتبال جهان از سوی تیم های گمنام است که نشان می دهد در این زمینه تحولات گسترده ای در حال اتفاق است. بهرحال فوتبال یک ورزش اروپایی و غربی است و اروپا همواره در این قهرمانی ها نامزد بردن اصلی جام بوده و تنها استثنای این اصل، قهرمانی برخی کشورهای امریکای لاتین مانند برزیل و ارژانتین در چنین قهرمانی ها است. پیروزی تیم های فوتبال عربستان سعودی در برابر ارژانتین، ژاپن در برابر المان، و مراکش در برابر بلژیک ، ایران در برابر ویلز، استرالیا در برابر دانمارک، تونس در برابر فرانسه ، کره جنوبی در برابر ارگوئه و مراکش در برابر اسپانیا در دور اول و دوم از مهمترین شگفتیهای این جام بود. کشورهای نامداری مانند المان، بلژیک، اسپانیا، صربستان، لهستان، سویس و دانمارک که مدعی قدرتمندی بودند، همگی از دور اول یا دوم حذف شدند. یکی دیگر از شگفتیهای این جام رسیدن مراکش به دور یک چهارم است که بی سابقه است و تاکنون هیچ کشور اسیایی یا افریقایی بجز مراکش به دور یک چهارم صعود نکرد. حضور والدين بازيكنان مغرب نيز الگوی اخلاقی جديدی در تاثير همبستگي خانواده بر پيروزی ها ارائه داد. درخشش تیم مغرب در این بازیها قطعا سهمیه افریقا و آسیا را در جام های بعدی افزایش خواهد داد.
شگفتی بزرگ و سیاسی جام قطر حضور چشمگیر نام و پرچم فلسطین در این مسابقات، کشوری که نه تیم در این جام دارد و نه فوتبال آن در حدی است که مطرح باشد. پرچم فلسطین در همه بازیها به عنوان پرچم فرا جام حضور داشت و تیم های تونس و مغرب و حتی تیم های دیگر پس از هر پیروزی پرچم فلسطین را بالا می بردند. ابتدا شاید مساله تعجب بر انگیز باشد اما اگر از نزدیک با بحران فلسطین آشنا باشیم در می یابیم که این حرکت اجتماعی و خود جوش هدفمند است و نوعی دفاع انسانی از یک ملت مظلوم باشد. رژیم صهیونیستی 74 سال است که سرزمین فلسطین را اشغال کرده و با آواره سازی نیمی از جمعیت فلسطین دولت غاصب اسرائیل را جایگزین کرده و بر شش میلیون فلسطینی تحت اشغال یک سیستم نژاد پرستانه و سرکوبگر به راه انداخته است و روزی نیست که تعدادی از شهروندان فلسطین به دست نژاد پرستان صهیونیست شهید نشوند.
متاسفانه به علت تبانی کشورهای غربی با رژیم صهیونیستی این جنایات هولناک در سایه سکوت جهانی ادامه دارد. دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا نه تنها از جنایات اسرائیل حمایت کرد که در سال 2020 کشورهای عربی و اسلامی را تحت فشار قرار داد تا این رژیم غاصب را به رسمیت بشناسند و کشورهای مانند امارات متحد عربی، بحرین، سودان ، مغرب و کوسوو تحت عنوان مصالحه های ابراهام سازش کردند. این کشورها که بر خلاف نظر جوامع خود به این فرایند پیوسته بودند با سرکوب هر رای مخالف تلاش داشتند بگویند که این اقدام پایگاه مردمی دارد و سازش با رژیم صهیونیستی یک تصمیم رسمی و مردمی بود.
مهمترین شگفتی موندیال قطر این بود که مردم در فضای ورزشی که قاعدتا آزاد و سیاست زده نیستند موضع سیاسی و انسانی خودشان را به راحتی نشان دهند. در قطر طبق قوانین فیفا حضور رسانه های مختلف مجاز است و کشور میزبان حتی طرف هایی که به رسمیت نمی شناسد و یا با آن ها روابط ندارد و یا دشمن شمرده می شود باید اجازه حضور رسانه ای بدهد و از این رو رسانه های رژیم صهیونیستی به امید شکست مقاومت قطر در برابر فرآیند عادی سازی در این رویداد ورزشی حضور گسترده ای یافتند اما پس از گذشت چند روز از آغاز بازیها این رسانه های صهیونیستی شروع به شکوه کردند که هیچکس حاضر به مصاحبه با آنها نیست و زمانیکه متوجه می شود که این رسانه اسرائیلی است نه تنها از مصاحبه خود داری می کنند که شعارهایی به نفع آزادی فلسطین سر می دهند. خبرنگار شبکه کان رژیم صهیونیستی در یکی از گزارش های خود اعلام کرد که باید اعتراف کرد که ما منزوی هستیم و مانند افراد طاعون زده همه مردم از ما فرار می کنند و حاضر نیستند با ما مصاحبه کنند.
هواداران فوتبال با پرچم فلسطین در جام جهانی قطر 2022
© Sputnik / Grigory Sysoev
/ نکته دیگری که اهمیت زیادی دارد اینکه شهروندان کشورهای عربی که دولتهایشان سازش کردند اصرار داشتند با خرید و به اهتزاز درآوردن پرچم فلسطین نشان دهند که آنها حامی مردم فلسطین اند. تیم های تونس ، مراکش و سنگال از جمله تیم هایی بودند که دوست داشتند پیروزیهای خود را با بالا بردن پرچم فلسطین با این مردم تقسیم کنند. این فرایند نشان داد که فرآیند سازش با رژیم صهیونیستی پایگاه اجتماعی در جهان اسلام ندارد و به صورت یک رسوایی برای رژیم های سازشکار درآمد.
نظر نویسنده مقاله می تواند با نظر خبرگزاری اسپوتنیک مطابقت نداشته باشد.