گرامیداشت یادمان ۴۰۰ هزار قربانی ۴۷ کروموزومی‌ بایست جهانی شود

یکی از فعالان حامی حقوق جامعه معلولین در ایران خواهان گرامیداشت یادمان قربانیان معلول جنایات آلمان نازی و نیز حمیات از افراد معلول در سراسر جهان شد
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، دکتر آزاده عباس‌ زاده فلاح، یک بانوی ایرانی پرتلاش است که طی سالیان مدید از حقوق ۴۷ کروموزومی‌ها و کل جامعه معلولین حمایت می کند. وی برای جلب توجه بیشتر به مساله نسل کشی معلولین توسط نازی ها تلاش هایی زیادی کرده است. افتتاح بنایی جدید با عنوان دیوار ۱۹۳ به یاد قربانیان پروژه تی-۴ در پارک تهران، یکی از مهم ترین پروژه های وی در این راه می باشد.دکتر عباس زاده به اسپوتنیک گفت
"متأسفانه امروز می بینیم که ایدئولوژی نازیسم که در رایش سوم وجود داشت، از بین نرفته است و در برخی از کشورها طرفداران هیتلر و تفکرات و جنایات نازی ها علیه بشریت همچنان وجود دارند. یکی از بیرحمانه ترین جنایات نازی ها، پروژه موسوم به تی-۴ بود که امروز در مورد آن به شکل بسیار مختصری صحبت می شود. اما جهان باید از جنایات وحشتناک نازی ها علیه افراد معلول بیشتر آگاه شود تا از تکرار آن جلوگیری شود. به همین منظور کمپین ویژه ای به یاد ۴۰۰ هزار قربانی معلولی که در زیر شکنجه نازی ها جان باختند، در پارک تهران راه اندازی کردم و امیدوار هستم که این کمپین در تمام کشورهای مخالف جنایات نازی و حامی ۴۷ کروموزومی‌ها ادامه پیدا کند".
یکی از کشوهایی که توجه خاصی را به مشکلات کم توانان دارد، جمهوری موریس می باشد. سفیر ایرانی بنیاد مسائل سندروم داون و مدیر اولین بخش تحقیقاتی سندروم داون در خاورمیانه به مناسبت روز جهانی کم توانان در نشستهای ویژه ای در جمهوری موریس حضور داشتند و در مورد پروژه تی-۴ به طور مفصل سخنرانی کردند. وی از آقای ناگان موتوسمی، شهردار محترم کاتره بورن جمهوری موریس برای افتتاح بنایی دیوار ۱۹۳ به یاد قربانیان پروژه تی-۴ دعوت نمودند.
دکتر عباس‌ زاده فلاح معتقد است که کشور های بزرگ جهان نیز می بایست همانند کشور کوچکی همچون جمهوری موریس از این کمپین که در مورد جنایات علیه کم توانان از سوی نازی ها می باشد، حمایت وبه مشکلات این افراد کم توان رسیدگی بیشتری کنند.
نامه سفیر ایرانی بنیاد مسائل سندروم داون به شهردار کاتره بورن جمهوری موریس
بحث و گفتگو