به گزارش اسپوتنیک به نقل از رویترز، قانون اخبار آنلاین (The Online News Act) که در ماه آوریل سال جاری میلادی ارائه شده، پلتفرم هایی مانند گوگل و متا (فیس بوک) را ملزم به مذاکره، بستن قرارداد و پرداخت هزینه به ناشران محتوا میکند. قانون مذکور در کانادا در حالی وضع شد که سال گذشته استرالیا نیز قانون مشابهی را وضع کرده بود.
قانون کانادا تحت نظارت کمیته پارلمانی است و شبکه های اجتماعی آمریکایی ادعا می کنند از آنها برای به اشتراک گذاری دیدگاه هایشان دعوت نشده است.
مارک دینزدیل مدیر همکاری رسانه در متا کانادا، در یک پست وبلاگی نوشت: ما معتقدیم "قانون اخبار آنلاین" رابطه بین پلتفرمها و ناشران اخبار را به اشتباه تعبیر کرده و از دولت میخواهیم تا روش خود را دوباره بررسی کند.
او در ادامه نوشته است: با توجه به این قانون ناسازگار که بر مبنای فرضیات غلط درباره شیوه عملکرد فیس بوک بنا شده، احتمالاً مجبور شویم شیوه اشتراک گذاری محتوای خبری در کانادا را دوباره بررسی کنیم.
پابلو رودریگز وزیر میراث فرهنگی کانادا، که این قانون را ارائه کرده، در بیانیهای اعلام کرد دولت مذاکرات سازندهای با فیس بوک داشته است.
رودریگز در بیانیهای ایمیلی در این باره مینویسد: ما از شرکت های فناوری بزرگ مانند فیس بوک میخواهیم وقتی از حاصل زحمات رسانهها به سود دست مییابد، قراردادهایی عادلانه با آنها ببند.
طبق قانون کانادا پلتفرمهای دیجیتال در مذاکره با رسانه های خبری توازن نداشته اند که این توازن براساس پارامترهایی مانند درآمد جهانی شرکت سنجیده میشود. بنابراین آنها باید قراردادهایی عادلانه تر با رسانهها امضا کنندکه توسط رگولاتور نیز ارزیابی میشود.