کیسینجر: تحریک مسکو برای اروپا عواقب سنگینی دارد

وزیر خارجه پیشین آمریکا در اجلاس داووس درباره عواقب ادامه جنگ در اوکراین هشدار داده و خواستار آن شده که کی‌یف جنگ را به پایان برساند.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری فارس، هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا و یکی از کارشناسان بلندپایه مسائل ژئوپولتیک گفته اوکراین باید واگذاری بخشی از اراضی‌اش به روسیه را بپذیرد و جنگ را به پایان برساند.
این سیاستمدار ۹۸ ساله که روز دوشنبه در اجلاس "مجمع جهانی اقتصاد" در داووس سوئیس صحبت می‌کرد تأکید کرد عدم آغاز مذاکرات با روسیه و ادامه سیاست‌ های تحریک‌ آمیز علیه مسکو می‌تواند در بلندمدت عواقب فاجعه‌ باری برای ثبات اروپا داشته باشد.
او گفت: لازم است مذاکرات ظرف دو ماه آینده آغاز شود، قبل از اینکه جنگ به ایجاد تنش‌ها و تحرکاتی منجر شود که نتوان به آن‌ها غلبه کرد.
هنری کیسینجر اضافه کرد: در وضعیت ایده‌آل، خط ممیز بایستی بازگشت به وضعیت موجود قبلی باشد. ادامه دادن جنگ فراتر از این نقطه به آزادی اوکراین مربوط نخواهد شد بلکه جنگ جدیدی علیه روسیه خواهد بود.
کیسینجر که در دولت‌های ریچارد نیکسون و ریچارد فورد در دهه ۱۹۷۰ وزیر خارجه آمریکا بود درباره ادامه دادن این جنگ هشدار داد و خواستار مذاکرات با روسیه شد.
وزیر خارجه اسبق آمریکا تأکید کرد که روسیه طی ۴۰۰ سال گذشته جزئی لاینفک از اروپا بوده و در مواقع حساس به عنوان قدرت موازنه‌ بخش عمل کرده است. کیسینجر گفت که کشورهای غربی باید اهمیت روسیه در اروپا را به خاطر داشته باشند.
"آندره رودنکو"، معاون وزیر خارجه روسیه هم گفته که مسکو در صورتی که اوکراین نخستین گام سازنده را بردارد آماده آغاز مذاکرات صلح است.
او گفت: ما به محض آنکه اوکراین موضع سازنده‌ ای نشان دهد و دست‌ کم به پیشنهادهای مطرح‌ شده واکنشی نشان دهد آماده بازگشت [به مذاکرات صلح] هستیم.
با وجود این ولودیمیر زلنسکی رئیس‌ جمهور اوکراین در اجلاس داووس مدعی شد که ولادیمیر پوتین رئیس‌ جمهور روسیه حاضر به گفت‌وگو نیست. او گفت پوتین صرفاً به استفاده از "زور بی‌ رحمانه" علاقه دارد. او در اجلاس داووس گفت: امسال، کلمه نقطه عطف بیش‌تر از لفاظی است. امسال سالی است که مشخص می‌شود آیا زور بی‌رحمانه بر دنیا حکمرانی خواهد کرد یا خیر.
وی اضافه کرد: اگر چنین باشد، قدرتمندان علاقه‌ای به تفکرات ما نخواهند داشت و نیازی به برگزاری جلسه در داووس نخواهد بود. زور بی‌رحمانه، دنبال چیزی جز به تسلیم واداشتن کسانی که آن‌ها را سر سپرده می‌خواهد نیست و صحبت نمی‌کند بلکه می‌کشد؛ یعنی همان‌ کاری که روسیه دارد همین الان که ما صحبت می‌کنیم در اوکراین انجام می‌دهد.
روسیه از روز ۵ اسفند (۲۴ فوریه) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوری‌ های "دونتسک" و "لوهانسک" در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را "غیرنظامی کردن اوکراین" و "نازی‌ زدایی" از این کشور اعلام کرد.
روسیه همچنین اعلام کرده اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای حل مناقشه‌های موجود میان جدایی‌خواهان و کی‌یف حاصل شده بود عمل نکرده است.
اوکراین ساعاتی بعد از حمله روسیه اعلام کرد تمامی ارتباطات دیپلماتیک با این کشور را قطع کرده است. کشورهای غربی در واکنش به اقدام نظامی روسیه تا کنون در چندین نوبت تحریم‌ هایی را علیه اکثر نهادهای مالی، بخش انرژی و نخبگان سیاسی مسکو اعلام کرده و از جمله ارتباط چند بانک این کشور با سامانه پیام‌ رسان بانکی سوئیفت را قطع کرده‌اند.
وبگاه مجله نیوزویک نوشته هیأت روسیه از شرکت در اجلاس داووس در سال جاری منع شده است. مقام‌های اوکراین در روزهای گذشته تأکید کرده‌اند با هرگونه توافقی که باعث جدایی بخشی از خاک اوکراین از این کشور شود مخالف هستند.
بحث و گفتگو