به گزارش اسپوتنیک به نقل از یو اس نیوز، محققان می گویند افزایش آلرژیها و عدم تحمل لاکتوز، عوامل محیطی و گیاهخواری نیاز به جایگزینهای غیر لبنی را ایجاد کرده است.
در این زمینه شیرهای جایگزین لبنی مانند شیرهایی که از بادام، سویا و سایر گیاهان تهیه میشوند، به طور گستردهای محبوب شدهاند و این نوشیدنیها اغلب بهعنوان جایگزین سالمتر یا پایدارتر برای محصولات لبنی، توسط برخی افراد مصرف میشوند اما آیا این محصولات سالمتر از شیر گاو هستند؟
جایگزینهای شیر با ترکیب یا استخراج مواد گیاهی در آب ساخته میشوند. سپس مواد گیاهی برای افزایش پایداری فیزیکی و ماندگاری محصول نهایی تحت همگنسازی و عملیات حرارتی قرار میگیرند. اگرچه این نوشیدنیهای گیاهی اغلب به عنوان جایگزینی برای شیر لبنی مصرف میشوند اما مشخصات تغذیهای یکسانی ندارند.
شیر لبنی از نظر محتوای پروتئین، چربی و کربوهیدرات استاندارد شده است اما نوشیدنیهای گیاهی استاندارد نیستند. مشخصات مغذی شیر لبنی حاوی هشت گرم پروتئین در هر ۲۴۰ میلی لیتر (یک فنجان) است. علاوه بر این، پروتئین موجود در شیر لبنی، حاوی ۹ اسید آمینه ضروری است در حالی که شیرهای گیاهی فاقد آمینو اسیدهای مهم هستند.
شیر لبنی با ویتامین دی(D)غنی شده است و به طور طبیعی حاوی کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم، ریبوفلاوین، ویتامین B۱۲ و ویتامین A است اما شیرهای گیاهی از نظر تغذیهای نسبت به شیرهای لبنی سنتی، ضعیفتر هستند، مگر اینکه غنی شده باشند.