به گزارش اسپوتنیک، جراحان بیمارستان دانشگاه "دوک" (Duke) به تازگی موفق شدهاند یک قلب کاملا مصنوعی (TAH) را به یک مرد ۳۹ ساله که نارسایی قلبی ناگهانی را تجربه کرده بود، پیوند بزنند.
این دانشگاه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که برخلاف قلبهای مصنوعی معمولی، این "قلب کاملا مصنوعی" از قلب طبیعی انسان تقلید میکند و پس از جراحی، استقلال بیشتری را برای گیرنده فراهم میکند.این قلب کاملا مصنوعی توسط شرکت فرانسوی "کارمات"(CARMAT) ساخته شده و از دو بطن و چهار دریچه بیولوژیکی تشکیل شده است که اطمینان حاصل میکند این پروتز نه تنها به قلب انسان شباهت داشته باشد، بلکه کاملا مانند آن نیز عمل کند. ضربان قلب در این قلب مصنوعی توسط یک مایع محرک ایجاد میشود که بیمار در کیسه خارج از بدن خود حمل میکند و قلب با استفاده از میکروپمپها در پاسخ به نیازهای بیمار که توسط حسگرها و ریزپردازندههای خود قلب تعیین میشود، پمپاژ میکند. دو راه خروجی، این قلب مصنوعی را به آئورت که یک شریان اصلی بدن است و همچنین شریان ریوی را که خون را به ریهها منتقل میکند و اکسیژن میدهد، متصل میکند.
بیمار دریافت کننده این قلب کاملا مصنوعی ساکن کارولینای شمالی است. وی دچار نارسایی قلبی ناگهانی شد و باید تحت عمل جراحی قرار میگرفت. وضعیت او به سرعت وخیم شد، به طوری که حتی برای پیوند قلب طبیعی نیز شرایط خوبی نداشت. اما خوشبختانه بیمارستان "دوک" یکی از سایتهای آزمایشی بود که "کارمات" پس از دریافت تأییدیههای اولیه از سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) قلب مصنوعی خود را در آن آزمایش میکرد و تصمیم بر این شد که این قلب کاملا مصنوعی به این بیمار پیوند زده شود. شرایط گیرنده اکنون پایدار است و در بیمارستان تحت نظر است. این قلب همچنین به دستگاه مراقبت "HCC" متصل خواهد شد تا عملکرد آن کنترل شود.
گفتنی است که گیرنده برای داشتن یک زندگی تقریباً عادی، مجبور خواهد بود یک کیسه چهار کیلوگرمی را همیشه همراه خود داشته باشد که شامل یک کنترل کننده و دو بسته باتری قابل شارژ است که با هر بار شارژ تقریباً چهار ساعت کار میکنند. بیمارستان دانشگاه "دوک" تنها در یک سال گذشته بیش از 50 عمل جراحی پیوند قلب انجام داده است و به تنهایی توانسته مدت زمان انتظار برای پیوند قلب را به 82 روز کاهش دهد. این بیمارستان به عنوان یکی از شش بیمارستان بزرگ در ایالات متحده که خدمات پیوند قلب را ارائه میدهند، در حال حاضر به کاهش زمان انتظار برای پیوند و کاهش آمار مرگ و میرهای هنگام انتظار برای پیوند قلب کمک میکند.
بسیاری از کاربران، ضمن تشویق و تحسین این دستاورد و امید به زندگی برای بیماران قلبی همچنان عنوان میکنند، امید است روزی به درجهای از علم برسیم که برای تمام بیماری یک راهکار و درمانی وجود داشته باشد مخصوصا بیماریهایی که تا الان درمانی نداشته اند. جمعی از کاربران هم به این موضوع اشاره میکنند، وقتی چنین چیزهایی را میبینین باید شکر تک تک اعصای بدنمان را بجا بیاوریم، چراکه امکاناتیه که مجانی دراختیار ماست و قدرتشو تا زمانی که سلامتی کامل داریم نمیدانیم. برخی از کاربران هم عنوان میکنند، کاملا سخت و عذابآور است که هر روز و در هر مکان وسایل مورد نیاز کارکرد قلب مصنوعی را همهجا با خود حمل کنی و خیلی ریسک دارد دچار مشکل یا فراموشی یا موضوعات دیگر برای صدمه نزدن به این قلب مصنوعی نشود.