به گزارش اسپوتنیک، یکی از معضلات مهم والدین و مربیان نسل فعلی، حفاظت از اطفال و خردسالان در برابر کودکآزاری، به ویژه در برابر اشخاص سوءاستفادهگری است که قربانیان کم سن و سال خود را از میان کاربران اینترنتی، که این روزها تقریبا در دسترس تمام گروههای سنی قرار دارد، انتخاب میکنند.
به نقل از پایگاه اینترنتی"واندر شِر"، توصیهها و ترفندهای کلیدی و کاربردی برای والدین و مربیان ارائه شده تا در مراقبت بیشتر از کودکان، آنها را یاری دهد:
۱. نصب و راه اندازی اپلیکیشنهای ردیابی در تلفن همراه کودکان: استفاده از نرمافزارها و اَپهای ردیابی مختلف که این روزها روی تلفنهای هوشمند قابل نصب هستند، راهکاریست که میتواند به کنترل بهتر والدین روی اینترنت و مراقبت از کودکان در برابر خطرات احتمالی کمک کند.
۲.عدم افشای نام کودکان: به منظور جلوگیری از خطرات احتمالی از جمله آدمربایی، از فاش کردن نام کودکان به هر نحوی (مثلا چسباندن اسم و فامیل روی یونیفرم یا کوله پشتی) در فضای عمومی خودداری کنید.
۳. آموزش راهکار مناسب به کودکان به منظور برخورد صحیح با خودروهای مشکوک: گاهی نیز برخی از افراد در خودروها با انجام ترفندهای مختلف و با هدف ربودن کودکان سعی در ترغیب آن ها به سوار شدن در خودروها دارند. به کودک و فرزند نوجوان خود بیاموزید که دویدن در جهت مخالف حرکت این خودروها به او کمک میکند تا فرصتی برای کمک خواستن داشته باشد.
۴. یک رمز خانوادگی داشته باشید: مشخص کردن یک رمز خانوادگی بین اعضای خانواده به کودکان در هنگامی که افراد ناشناس با وعده بردن آنها به نزد والدینشان، از آنها میخواهند که همراهیشان کنند، میتواند راه حل موثری برای مراقبت از کودکان و جلوگیری از گول خوردن او شود.
۵. همراه بودن یک وسیله اطلاع رسانی با کودک برای شرایط اضطراری: با پیشرفت تکنولوژی دستگاههای مختلف و جدیدی مانند برخی ساعتهای مچی هوشمند طراحی شدهاند که میتوانند شرایط اضطراری کودکان را به اطلاع والدین یا پلیس رسانده و باعث مراقبت از آنها در برابر موقعیتهای خطرناک شوند.
۶. تمرین فریاد زدن در موقعیت های اضطراری: گاهی ممکن است فرد ناشناس تلاش کند که دست کودک را گرفته و او را به زور با خود ببرد. فریاد زدن در موقعیتهای عمومی باعث اطلاع عموم از اینکه کودک فرد غریبه را نمیشناسد، میشود. پس به فرزندتان آموزش بدهید که در چنین شرایطی لازم است فریاد بزند و با صدای بلند به اطرافیان بگوید که آن فرد را نمیشناسد.
۷. فاصله گرفتن از افراد ناشناس: گاهی اوقات، غریبهها سعی میکنند با نزدیک شدن به کودک یا شروع گفتگو با آنها اعتماد او را جلب کنند که در این شرایط بهترین کار فاصله گرفتن از آنها و رفتن به نقطهای امن است.
۸. عدم سوار شدنِ آسانسور در صورت حضور افراد ناشناس: بهتر است کودکان در هنگام حضور افراد غریبه داخل آسانسور، سوار این وسیله نشوند و در صورت اصرار فرد ناشناس بهانههایی نظیر منتظر بودن برای والدین را بیان کنند.
۹. عدم ملاقات حضوری با دوستان فضای مجازی: اگر کودک شما از فضای مجازی استفاده میکند و یکی از دوستانش خواستار ملاقات با او بود، بهتر است این کار انجام نشده یا دستکم با همراهی والدین صورت گیرد.
۱۰. کودکان عدم حضور والدین را به اطلاع دیگران نرسانند: کودکان باید آگاه شوند که در صورت عدم حضور والدین در منزل، آن را به اطلاع دیگران نرسانند زیرا احتمال دارد افراد ناشناس از این موقعیت سوءاستفاده کرده و بخواهند وارد منزل شوند.