به گزارش اسپوتنیک، مجله Gut مطلبی در اینباره منتشر کرده است.
محققان با مطالعه عادات غذایی 95 هزار نفر طی تقریباً 24 سال به این نتیجه رسیدند که اعتیاد به نوشیدنی های حاوی مقادیر زیاد قند خطر ابتلا به سرطان روده را دو برابر می کند.
هر وعده نوشیدنی در روز با افزایش 16 درصدی احتمال ابتلا به سرطان روده همراه بود. اگر شیر مصنوعی، قهوه، نیمهچرب یا شیر کامل جایگزین این نوشیدنیها میشدند، این خطر 36 درصد کمتر میشد.
محققان تاکید کردند: کاهش یا جایگزینی سایر نوشیدنیهای سالمتر در میان نوجوانان و جوانان ممکن است یک استراتژی بالقوه موثر برای کاهش خطر رو به رشد سرطان روده قبل از 50 سالگی باشد.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، سرطان روده دومین نوع سرطان رایج در بین زنان و سومین نوع سرطان رایج در بین مردان است.