به گزارش اسپوتنیک، مقاله ای درباره این موضوع در مجله Royal Society Open Science منتشر شده است.
لنفوسیتهای T یا سلولهای T، گلبولهای سفید خونی هستند که در برابر مواد خارجی از جمله ویروسهایی که وارد بدن میشوند، واکنش نشان داده و یک عنصر ضروری در پاسخ ایمنی اکتسابی هستند. سیستم ایمنی با عملکرد آنها، مکانیسم های شناسایی و تخریب سلول های حامل آنتی ژن های خارجی را به کار می اندازد.
محققان دانشگاه پکن و آکادمی علوم پزشکی چین یک مدل ریاضی بر اساس توصیف دقیق دادههای بالینی صدها بیمار مبتلا به کووید-19 ساختهاند تا بفهمند این سلولها چه نقشی در پیشگیری از بیماریهای شدید و مرگ ناشی از عفونت کرونا دارند.
نتایج مدلسازی کمی واکنشهای سلولی نشان داده است که ممکن است وخامت وضع ایمنی ضد ویروسی و ضد التهابی سلولهای T میتواند در صورت ابتلا به بیماری کووید 19 نقش تعیین کننده ای ایفا کند. مشخص شد که سلول های T نقش مهم تری نسبت به آنتی بادی ها در پاکسازی ویروس SARS-CoV-2دارند و در بیماران مبتلا به نوع خفیف این بیماری، تا 96.5 درصد از ذرات ویروس را از بین می برند.
علاوه بر این، پاسخ های ضد التهابی، مهار سیتوکین ها و سرعت ترمیم بافت های بدن به طور مستقیم با شکار سلول های T ارتباط دارد که تعداد آنها در بیمارانی که فوت می کنند، به شدت کاهش می یابد. شبیهسازیها نشان میدهند که کمبود سلولهای T منجر به التهاب و ایجاد طوفان سیتوکین میشود که یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از کووید 19 است.
دانشمندان امیدوارند که کشف آنها شروعی برای مسیر جدیدی در مبارزه با کووید-19، مبتنی بر افزایش تعداد سلول های T و توسعه نسل جدیدی از واکسن ها با هدف تقویت ایمنی سلولی باشد.