به گزارش اسپوتنیک به نقل از "ایسنا"، دکتر علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور ایران، اظهار داشت که در اوج تحریمها و در دل یک تهدید بزرگ به نام کووید۱۹ انستیتو پاستور ایران اقدام به راه اندازی شبکه ملی تشخیص آزمایشگاهی کرد. اکنون ۵۰۰ آزمایشگاه تشخیصی در سراسر کشور با محوریت انستیتو پاستور ایران کار تشخیص آزمایشگاهی کووید۱۹ را انجام میدهند.
وی در ادامه بیان داشت: "دز یادآور واکسن پاستوکووک به گونهای طراحی شده است که بتواند به راحتی قابلیت تغییر داشته باشد که با دو جهش دیگر هم بتواند سازگار باشد. با توجه به طراحی واکسنها این تغییر ممکن است از دو ماه تا حدود ۵ ما به طول بیانجامد.
با این فرصت علاوه بر اینکه میتوانیم کارهای معمول تشخیص را انجام دهیم، میتوانیم جهشهای کرونا را هم بررسی کنیم. هم در مورد سویه جدید کرونا و هم در سایر جهشهای قبلی، همیشه اقدامات لازم جهت شناسایی هرچه زودتر جهشها و پایش آنها در کشور در حال انجام است. امروزه با توجه به تدابیری که برای شناسایی اُمیکرون داریم که مسلما دیر یا زود در تمام کشورها مشاهده خواهد شد، با اقدامات و نمونهگیری هایی که از استانها داریم میتوانیم به سمتی برویم که شانس یافتن سریعتر ویروس جهش یافته افزایش یابد.
در مورد تاثیر واکسن بر سویههای جدید کرونا، نظرات علمی کاملا نشان میدهد که حتی در جهشهای جدید ممکن است که تاثیر واکسن کاهش یابد ولی کسانی که واکسن تزریق کردند حاشیه امن بیشتری دارند. مسلما با شیوع واریانتهای جدید هم توانایی تشخیص جهش در دنیا بیشتر خواهد شد و هم اگر نیاز به تغییر واکسنها باشد در جهت تقابل و ایجاد آمادگی برای پوشش جهشهای جدید اقدام خواهد شد.
دز یادآور واکسن پاستوکووک به گونهای طراحی شده است که بتواند به راحتی قابلیت تغییر داشته باشد که با دو جهش دیگر هم بتواند سازگار باشد. با توجه به طراحی واکسنها این تغییر ممکن است از دو ماه تا حدود پنج ماه به طول انجامد؛ ولی در این بازه زمانی تغییر واکسن جهت پوشش جهشهای جدید ممکن خواهد بود.
در حال انجام مطالعهای هستیم تا ببینیم واکسن ما چه میزان میتواند ایمنی را در بدن پایدار نگه دارد. اولین افراد، واکسن ما را در اردیبهشت ماه دریافت کردند و در خرداد دز دوم و تیرماه دز سوم را تزریق کردند و بنابراین این موضوع نزدیک به شش ماه شده است. برنامه این است که در پایان شش ماه درصدی از این افراد مورد مطالعه مجدد قرار گیرند که ببینیم چقدر آنتی بادی در خونشان موجود است و همینطور پایداری سیستم ایمنی سلولی هم بررسی شود تا بتوانیم قضاوت کنیم که چقدر پایداری سیستم ایمنی بعد از تزریق پاستوکووک داشتهایم.
برای این واکسن، ما یادآور مجزا داریم که با هدف تزریق هر شش ماه یکبار طراحی شده است. سایر واکسنهای دنیا برای دز یادآور، یکی از دزهای اصلی را تزریق میکنند؛ در حالی که تجربه نشان داده است از نظر تئوری کسانی که قبلا واکسینه شدند و ایمنی دارند بهتر است از دز اصلی برای یادآور استفاده نکنند؛ چون ممکن است عوارض را بالا ببریم؛ زیرا نمیخواهیم ایمنی را به شدت تحریک کنیم. مسلما عاقلانه است که از واکسنهایی استفاده کنیم که ایمنی را آرام تحریک میکنند و در واقع سیستم ایمنی را تحریک میکنند که چنین آنتی ژنی در بدن وجود دارد".