به گزارش اسپوتنیک به نقل از «ایسنا»، پیگیری آخرین وضعیت شیرخشک های دپو شده ، با این اعلام معاون فنی گمرک ایران همراه بود که ترخیص با حداقل اسناد به صورت کامل صورت گرفته است ولی مساله اینجاست که هنوز تصمیم نهایی در رابطه با تغییر گروه کالایی و برگشت مواد اولیه شیرخشک به گروه یک و مشمولیت ارز ۴۲۰۰ اخد نشده و وزارت صمت موضوع را به بانک مرکزی جهت اجرا اعلام نکرده است.
بعد از مدت ها بحث در رابطه با تعیین تکلیف ارز واردات مواد اولیه شیرخشک، سرانجام ۵۰۰ تن دپو شده در گمرک ترخیص شد. صاحب کالا با توجه اینکه ماندگاری بیشتر این مواد آن را در آستانه فساد قرار میداد و همچنین با کمبود مواد اولیه برای تولید مواجه بود، نسبت به ترخیص اقدام کرده است و ظاهرا تولید انجام و به مرحله عرضه رسیده ولی تکلیف تامین ارز این کالا برای وی مشخص نشده است.
این در حالی است که تا پایان سال ۱۳۹۸، شیرخشک صنعتی کمچرب (SMP) که ماده اولیه مورد نیاز تولید شیرخشک اطفال است، در گروه یک کالایی قرار داشته و مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است اما در سال ۱۳۹۹ در کتاب مقررات صادرات و واردات تغییر تعرفه برای شیرخشک صنعتی گاو اتفاق افتاده و در حالی در گروه یک قرار میگیرد که اولویت کالایی یک جهت واردات ماده اولیه شیرخشک اطفال به تعرفه جدید انتقال پیدا نمیکند.
براین اساس، ماده اولیه تولید شیرخشک کم چرب، از گروه یک خارج شد و در گروه دو قرار گرفت که در این حالت دیگر مشمول ارز ۴۲۰۰ نبوده و باید با ارز نیمایی تامین ارز شود که حتی در ادامه به گروه ۲۷ که دارای اولویت ارزی غیرفعال است، منتقل شد.
با این حال طی مکاتبات بسیار صورت گرفته بین دستگاه های ذیربط و انجمن صنفی تولید کنندگان شیرخشک جهت بازنگری در این تغییر، در نهایت در جلسهای در شهریور ماه مقرر شد که اولویت ارزی تعرفه شیرخشک صنعتی کم چرب برای نوزادان از سوی دفتر مقررات صادرات و واردات مورد بررسی قرار گیرد و اولویت گروه کالایی با تائید سازمان غذا و دارو و اعلام رسمی آن این کالا به گروه یک منتقل و مشمول ارز ۴۲۰۰ تومان باشد.