به گزارش اسپوتنیک به نقل از پایگاه خبری ساینس، در تحقیقات محققان دانشگاه واشنگتن، نمونه پلاسمای ۳۷ داوطلب ۲۲ تا ۶۶ ساله که دو دز واکسن فایزر یا یک دز واکسن جانسون را دریافت کرده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتیجه این مطالعه نشان داد گونههای دلتا، کاپا و دلتا پلاس موجب کاهش توانایی پادتنهای ناشی از واکسن در مقابله با ویروس میشوند. گونه دلتا پلاس بیشترین تاثیر را در کاهش توانایی این پادتنها دارد. همچنین در این تحقیقات مشخص شد پادتنهای ایجاد شده توسط واکسن جانسون در نیمی از داوطلبانی که این واکسن را دریافت کرده بودند، در برابر این گونههای جهش یافته کارآیی ندارد.
اغلب فرایندهای تولید واکسن بر پروتئین خوشهای ویروس متمرکز هستند که دربرگیرنده اجزایی برای اتصال ویروس به سلولها و درگیر شدن آن با گیرندههای ACE۲ در سلول میزبان است.
اغلب پادتنهای مورد استفاده برای مقابله با ویروس کرونا نیز به این اجزا حمله میکنند. در نتیجه گونههای مختلف ویروس از جمله دلتا و کاپا به منظور فرار از پادتنها، در این اجزای پروتئین خوشهای جهش ایجاد میکنند. این مطالعه میتواند به تولید واکسنهایی با کارایی بیشتر بیانجامد.