به گزارش اسپوتنیک به نقل از «تسنیم»، فرید نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران اعلام کرد که ایران کماکان می تواند مستعد پیدا شدن سویه های جدید باشد که این سویه ها میتوانند سرایت پذیری بالاتری داشته باشند.
وی در ادامه افزود: «یکی از اقدامات بسیار مهمی که در بحث کنترل و مراقبت از اپیدمی کووید در دنیا در کنار تمام کارهای دیگر انجام میشود، مراقبت ژنتیک کووید است. در دنیا با شدت و ضعف متفاوتی به این امر پرداخته میشود. بالطبع در کشورهای پیشرفته تعداد نمونههایی که ماهیانه مورد بررسی قرار میگیرند خیلی بیشتر بوده و در کشورهایی با درآمد متوسط و کمتر به دلیل هزینههای بالا، این تعداد کمتر است.
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی به طور فعال در این برنامه مشارکت دارند. براساس گزارش مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی بهزیستی در شهریور ماه 230 نمونه، بررسی توالییابی به روش سنگر انجام شده است. این 230 نمونه از استانهای تهران، سمنان، سیستان و بلوچستان، البرز و مرکزی بوده است که براساس بررسیهای صورت گرفته روی این نمونهها 85.2 درصد سویههای کرونا، دلتا بوده است.
نکته مهم و جالب این است که در واقع در 34 عدد از این نمونهها (تقریبا 15 درصد) سویههای دلتا با جهش های اضافه پیدا شده که این موضوع بسیار حائز اهمیت بوده و نشان دهنده این است که کشور ما کماکان می تواند مستعد پیدا شدن سویههای جدید باشد که این سویهها میتوانند سرایت پذیری بالاتر هم داشته باشند.
آنچه که از یافتههای این بررسی به دست می آید آن است که در واقع نرخ متوسط هر جهش به ازای هر فرد حدود 4.1 است؛ به عبارت دیگر در 230 نمونه ای که بررسی شده حدود 950 جهش مشاهده شده که این آمار به ما نشان می دهد کشور کماکان به واکسیناسیون با سرعت بالا که طی یک تا دو ماه اخیر شاهد آن هستیم، احتیاج دارد.
هرچه میزان پوشش واکسیناسیون بالاتر رفته و با سرعت بالاتری هم افزایش پیدا کند سبب خواهد شد که جهشهای کمتری را ببینیم و سرعت پیدایش جهشها هم کمتر شود».