به گزارش اسپوتنیک، الکساندر بودیک، متخصص مغز و اعصاب در روسیه در مصاحبه ای در خصوص راه های سریعتر بازگشت بویایی و چشایی پس از کووید اشاره نمود.
وی گفت که دلایل ایجاد مشکل در درک طعم و بو پس از ابتلا به کووید 19 هنوز به طور کامل ثابت نشده است. این فرض وجود دارد که با ابتلا به کووید، ترکیب بزاق مختل می شود، بنابراین مواد طعم دهنده سریعتر تجزیه می شوند و زمان لازم برای رسیدن به جوانه های چشایی را ندارند. بودیک گفت، طبق نظریه دیگری، گیرنده ها خود آسیب دیده اند که این امر نه تنها از دست دادن طعم، بلکه بویایی را نیز توضیح می دهد.
این پزشک توضیح داد: "یا سلولهای حساسی که مواد بویایی را درک می کنند آسیب دیده و غشای مخاطی آسیب دیده است.
معمولاً کسانی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند در همان ابتدای بیماری از درک بو و طعم عاجز می شوند ، اما پس از چند هفته همه چیز بازیابی می شود. با این حال، مواردی که حتی پس از بهبودی کرونا، افراد ماه ها از این اختلالات رنج می برند نیز بسیار شایع است.
به همین دلیل اگر راهی پیدا شود که جوانه های چشایی فعالتر شود، امکان بازگشت به حس بویایی و چشایی بیشتر می شود.