به گزارش اسپوتنیک به نقل از تسنیم، بهرام عیناللهی وزیر بهداشت ایران گفت: روند واکسیناسیون عمومی در کشور شتاب میگیرد و تلاش ما این است که روزانه یک و نیم تا دو میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شود و از مرگومیرهای بیشتر مردم، پیشگیری شود و با تسریع واکسیناسیون میتوان از موجهای بعدی بیماری کرونا در کشور جلوگیری کرد.
وزیر بهداشت ایران خاطر نشان کرد: هیچ محدودیتی در تخصیص واکسن کرونا به دانشگاههای علوم پزشکی نداریم اما نمیخواهیم که واکسنها دپو و ذخیره شود. هر قدر که دانشگاهها در این زمینه کار کنند و واکسیناسیون را بهشکل گستردهتری انجام دهند، به آنها واکسن میدهیم بنابراین سرعت توزیع واکسن بستگی به سرعت تزریق آن در دانشگاههای علوم پزشکی دارد. خوشبختانه در روزهای اخیر مقدار قابلتوجهی واکسن به کشور وارد شده است و مقدار فراوانی واکسن در اختیار ماست و تلاش ما این است که واکسیناسیون بهسرعت انجام و از مرگومیرهای بیشتر جلوگیری شود. مشکلی برای تأمین دوز دوم واکسنهای تزریقشده وجود ندارد چون مقدار واکسن تأمینشده، پاسخگوی تزریق برای دوز دوم نیز هست.
بهرام عیناللهی افزود: متأسفانه کرونا صدمات زیادی به همه حوزهها از جمله آموزش وارد کرد و آموزش بهشکل مجازی بهویژه در رشتههایی که نیاز به کار عملی دارد، دشوار است. رییس جمهور و معاون اول رییس جمهور تأکید دارند که دانشگاهها سریعاً بازگشایی شوند و لازمه بازگشایی دانشگاهها، واکسیناسیون اساتید و دانشجویان است. تقریباً بخش عمده واکسیناسیون اساتید انجام شده است و از امروز واکسیناسیون دانشجویان نیز در کشور آغاز شده است و هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم. تمام مراکز ما، دانشجویان را واکسینه میکنند و دوز دوم آنها نیز یک ماه آینده قابل تزریق است و بازگشایی دانشگاهها را در اواسط مهرماه خواهیم داشت.
وی در ادامه گفت: دانشجویان برای حضور در دانشگاهها باید واکسینه شوند و کارت واکسن داشته باشند. برنامه ما این است که محدودیتها از جمله محدودیتهای سفر و زیارت و... را با انجام واکسیناسیون بهتدریج، برداریم البته همچنان باید شیوهنامههای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی رعایت و از ماسک و مواد ضدعفونیکننده استفاده شود اما با واکسیناسیون اصناف، میتوان محدودیتهای مشاغل را برداشت تا شاهد شکوفایی وضعیت اقتصادی، رفاهی و اجتماعی مردم باشیم.
وزیر بهداشت تصریح کرد: از 15 مهرماه کلاسهای دانشگاهها باید دایر شود و اساتید باید در دانشگاهها حاضر شوند. حضور فراگیران و دانشجویان میتواند متفاوت باشد، بهعنوان نمونه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا که تعداد دانشجویان زیاد نیست، ممکن است تمام دانشجویان بتوانند در کلاسها حاضر شوند اما در برخی رشتهها و مقاطع که تعداد دانشجویان زیاد است، دانشگاهها میتوانند بهصورت ترکیبی، کلاسها را برپا کنند که تعدادی بهصورت حضوری و تعدادی نیز بهصورت مجازی، در کلاسها شرکت کنند.