به گزارش اسپوتنیک به نقل از »ایرنا»، با توسعه زیرساختهای ارتباطی و تغییر سبک زندگی مردم جهان، استفاده از تلفن همراه به ویژه در یک و نیم سال گذشته و به واسطه شیوع کرونا، شدت گرفت. اکنون در کشور ۱۳۱ میلیون و ۸۲۳ هزار و ۳۴۶ نفر مشترک تلفن همراه هستند که ضریب نفوذ این دستگاه در کشور را به ۱۵۵.۴ درصد رساندهاند.
آخرین گزارش آماری از بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور که توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منتشر شده، نشان میدهد مانند گذشته در بخش اینترنت سیار (با ضریب نفود حدود ۹۶ درصد) رشد مناسبی را شاهد بودیم، اما اینترنت ثابت با حدود ۱۲ درصد ضریب نفوذ همچنان به دلایل مختلف از توسعه دورمانده است.
براساس بررسیهای انجام شده، میزان ضریب نفود تلفنثابت با جمع خطوط واگذاری شرکت مخابرات و شرکتهای اینترنتی برابر با ۳۴ درصد است. تعداد خطوط منصوبه مجموعه مخابرات ۳۷ میلیون و ۲۱۳ هزار و ۶۴۶ و تعداد خطوط دایری ۲۸ میلیون و ۸۷۲ هزار و ۴۱۲خط است.
جمع کل خطوط فعال همراه اول برابر با ۷۰ میلیون و ۲۱۱ هزار ۶۶۵ خط است. اپراتور ایرانسل با ۵۶ میلیون و ۷۰۸ هزار و ۵۲۸ خط فعال در رتبه دوم است و در نهایت رایتل به عنوان اپراتور سوم کمترین خطوط فعال را با ۴ میلیون ۹۰۳ هزار و ۱۵۳ خط به نام خود ثبت کرده است.
طبق اطلاعات ارائه شده در گزارش رگولاتوری اکنون ۳۲ هزار و ۴۷۰ سایت فعال شبکه تلفن همراه در کشور فعال است. بر این اساس همراه اول ۲۸ هزار و ۳۵۹ سایت ارائه دهنده نسل دوم اینترنت دارد و ۱۸ هزار و ۶۲۵ سایت این اپراتور مبتنی بر تکنولوژی 3G و ۱۶ هزار ۵۰۷ سایت نیز سهم نسل چهارم ارتباطات است.
اپراتور ایرانسل ۱۴ هزار و ۵۱۹ سایت فعال 2G دارد و تعداد سایتهای 3G این اپراتور برابر با ۱۴ هزار ۵۴۹ سایت و تعداد سایتهای 4G آن ۱۴ هزار ۴۰۷ سایت است. رایتل به عنوان اپراتوری که به خاطر ارائه نسل سوم شناخته میشود، سایت ارائه دهنده خدمت نسل دوم اینترنت ندارد و تعداد سایت 3G آن برابر با ۳ هزار ۸۵۶ سایت است. سهم سایتهای 4G این اپراتور نیز یک هزار و ۵۵۶ سایت است.
طبق گزارش رگولاتوری ضریب نفوذ اینترنت سیار براساس تکنولوژی ۳G و ۴G بین سه اپراتور (همراه اول، ایرانسل و رایتل) در مجموع با داشتن حدود ۸۲ میلیون مشترک، ضریب نفوذ ۹۶.۹۰ درصدی دارد.