اختلال اعصاب محیطی یکی از پیامدهای خطرناک کروناست

گیلن باره، یکی از پیامدهای خطرناک ابتلا به کرونا بوده که با ناهماهنگی حرکت دست و پا همراه است.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک با استناد به رسانه ها، سالانه دو نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر به بیماری اعصاب محیطی (گیلن باره) مبتلا می شوند،  این بیماری در مبتلایان  به کرونا بیشتر مشاهده می شود و حتی می تواند زندگی  آنها را با مخاطراتی روبرو کند.

گیلن باره نوعی بیماری عصبی یا نورولوژیک بوده که اعصاب بدن، دست ها و پاها را درگیر می کند. اختلال نادری است که در اثر حمله سیستم ایمنی به اعصاب محیطی ایجاد شده و به دنبال آن، ضعف بدنی و مشکلات حسی را برای کودک ایجاد می کند.

در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به اعصاب حمله می کند و باعث ایجاد ضعف در ماهیچه ها، بی حسی، گزگز و گاهی اوقات و به ندرت فلج شدن اندام ها می شود و  سوزش و حالت خواب رفتگی ناگهانی در پا و انتقال این حس در نقاط مختلف بدن، یکی از علایم این بیماری بوده و مشکل تنفسی ایجاد کرده و بدن را ضعیف می کند.

علت این بیماری هنوز به روشنی مشخص نیست ولی معمولا بعد از یک عفونت ویروسی مانند سرماخوردگی یا آنفلوآنزا اتفاق می افتد همچنین بعد از عفونت با یک باکتری به نام کامپیلکوباکتر هم ممکن است بیماری بروز کند و  عفونت با کامپیلوباکتر ممکن است بعد از خوردن آب آلوده یا غذای نپخته از جمله مرغ  و ماهی رخ دهد.

علائم و نشانه‌های ضعف اعصاب و چگونگی درمان آن +عکس، ویدئو

 این بیماری یکی از پیامدهای خطرناک ابتلا به کرونا بوده که با ناهماهنگی حرکت دست و پا همراه است، طبق مطالعه دانشمندان دانشگاه بیرمنگام، آنتی بادی‌های تولید شده توسط ارگانیسم‌هایی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند، مشابه آنتی بادی‌هایی است که باعث شیوع بیماری‌های قلبی و پوستی می شوند. اولین علائم بیماری ضعف و درد عضلانی، بی حسی دست و پا و مشکلات هماهنگی میان دست و پا است.

این ویروس کرونا اوایل اسفند ۱۳۹۸ در ایران شیوع یافت و از آن زمان به ۸۵ هزار و ۸۵۹ نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند. بنا به اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۵۹۲ هزار و ۱۳۹ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۱۳۴ هزار و ۶۶۲ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۸۰۱ دُز رسیده است.

ویروس کرونا که شیوع آن از اواخر دسامبر سال 2019 میلادی در چین شروع شد، علاوه بر30 استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرد.

در 31 دسامبر سال 2019، مقامات چینی از شیوع ذات الریه پنومونی ناشناخته در شهر ووهان در بخش مرکزی این کشور (استان هوبی) به سازمان بهداشت جهانی اطلاع دادند. کارشناسان عامل ایجاد کننده بیماری را شناسایی کرده اند، این یک ویروس جدید است. این ویروس می‌تواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود.حدس زده می‌شود که ممکن است این بیماری از طریق تماس با این آبزیان یا خوردن آنها منتقل شود، ولی هنوز نتیجه نهایی در این زمینه حاصل نشده است.

دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط حدود 7 روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر می‌شود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال می‌شوند. آنچه باعث نگرانی می‌شود این است که فرد دچار ذات الریه شود.

سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری را فوریتی با اهمیت بین المللی تشخیص داد و نام رسمی آن را بیماری COVID-19 گذاشت.

بحث و گفتگو