به گزارش اسپوتنیک به نقل از انتخاب، سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران در ستاد کرونا کرمانشاه با اشاره به گذر از سه پیک سهمگین ویروس کرونا در کشور بیان کرد: در زمانی که دنیای ناجوانمرد ما را در همه عرصهها تحت فشار قرار داده بود و میخواست ما در یک باتلاق عظیم بمانیم و برای تئورسینهایی که میگفتند کرونا تیر خلاص جمهوری اسلامی است، کف بزنند، ما توانستیم بفهمانیم که این آرزو را به گور میبرند.
وی ادامه داد: دیدند توانستیم موجی را پس از موج دیگر مهار کنیم، اما پیک جدیدی ایجاد شد که نمیخواهم خیلی به کالبد شکافی آن بپردازم چون معتقدم واکاوی بعضی پدیدهها جز ایجاد گسست و تشدید نامهربانی و سوء استفاده دشمنان قسم خورده حاصلی برای این نظام و مملکت نخواهد داشت و غصهایی بر غصههای رهبری اضافه میکند.
نمکی افزود: ما ماهها قبل از عید، اشاره کرده بودیم که باید خودمان را برای سهمگینترین و سختترین اپیدمی آماده کنیم.
وی گفت: البته به این معنی نیست که امواج سنگینتری نخواهیم داشت، چون ویروس بسیار پیچیده است و هر کس در دنیا هم ادعا کند ویروس را خوب شناخته نشان از جهل او است، چون هنوز ابعاد ناشناختهی زیادی دارد و اینطور نیست که با واکسن همه مشکلات حل شود، کرونا فعلا تمام نمیشود، بلکه مهمان بشریت است.
نمکی ضمن تبریک به مسئولان استان کرمانشاه در رابطه با اجرای طرح محل محور بیان کرد: استان کرمانشاه یکی از استانهایی است که میتوانیم به آن ببالیم و نقشه راه مدونی دارد، یکی از استانهای که برای آن نگرانی عمده نداریم همین استان است، اما متاسفانه درگیر ویروسی هستیم که به پیر و جوان رحم نمیکند.
وی ادامه داد: آهنگ حرکت این ویروس از آهنگ گامهای قدرتمندترین ساختارهای بهداشتی-درمانی جهان تندتر است، اما من تردید ندارم که مدافعین سلامتی کشور گرچه خسته دلشکسته هستند و فکر میکنند که شاید بیشتر باید تابآوری آنها را لحاظ میکردیم و رفتارهای اجتماعی را بیشتر با تابآوری آنها میسنجیدیم، قوی خواهند بود.
نمکی ادامه داد: اینها نسبت به سال قبل یک تفاوت کردند، اینکه محکم تر و حرفهاییتر شدند، حال میدانیم که به مریض چه زمان و چه غلظت اکسیژن بدهیم، چون روزهای اول فکر میکردیم این مریض هم مثل بقیه مریضها ۴ الی ۵ لیتر اکسیژن در دقیقه نیاز دارد، اما بعد متوجه شدیم که مریض کرونایی در بیرون از آیسییو ۲۵ لیتر و درون آیسییو تا ۳۵ لیتر در دقیقه اکسیژن میخواهد.
وزیر بهداشت ایران گفت: این موضوع باعث شد دستگاههای که در بیمارستان داشتیم با استانداردهای قبلی جواب ندهد و توانستیم تعداد قابل توجهی اکسیژن ساز به بیمارستانها برسانیم و حدود ۲۳۰ الی ۴۰ اکسیژنساز در کشور توزیع کردیم تا مردم نفس کم نیاورد.
وی ادامه داد: توجه داشته باشید که مدیریت کرونا یک مدیریت فوق تخصصی است و ارگانهای مختلفی را از قبیل قلب و ریه و کبد و همه را درگیر میکند و باید همه تخصصها را بالای سر مریض ببریم که این کار بسیار سخت و دشواری است و تردید ندارم این مرحله را همه همکاران من با صبوری و استحکام مدیریت خواهند کرد و با لطف خداوند و کمکهای بی دریغ همین اعضای ستاد و ستادهای دیگر و همینطور دعای روزه داران تمام میشود.