به گزارش اسپوتنیک به نقل از بهترین ها، محمود احمدی نژاد، رئیس دولتهای نهم و دهم ایران گفت: مذاکره کنندگان نشان دادهاند که صلاحیت چنین کاری را ندارند. همینها با قرارداد الجزایر در موضوع لانه جاسوسی آمریکا قراردادی را بستند که تا کنون بیش از ده میلیارد دلار غرامت دادهایم اما یک ریال هم نتوانستهایم از آمریکاییها پس بگیریم. چه کسی و به چه حقّی به شما اجازه داده است برای مذاکرات بروید؟ ملّت ایران، امروز شما را از اساس قبول ندارد و بنا بر نظرسنجیهایی که خودتان انجام دادهاید رئیس دولتتان، فقط دو درصد محبوبیت دارد. از طرف چه کسی میخواهید بروید تعهّد بدهید و تبعات آن را به گردن ملت بیندازید؟
وی با تأکید بر ضرورت نظرخواهی از مردم برای انجام هرگونه مذاکراتی که به سرنوشت کشور مربوط میشود گفت: مذاکرهای در کار نیست. بحث بر سر این است که چه چیز دیگری را باید بدهند. بعد میگویند اگر ما نبودیم باید همهاش را میدادند! سابقه این حرف در تاریخ ایران به دوران فتحعلی شاه باز میگردد که نصف بیشتر ایران را داد و جشن شکرگزاری برگزار کرد و مدّعی شد که آنها تهران را میخواستند و ما ندادیم.
وی به انفجار تأسیسات هستهای ایران و وارد آمدن چند میلیارد دلار خسارت به آن اشاره کرد و گفت: از آن طرف دنیا تأسیسات ما را منفجر میکنند و بعد شما میخواهید برای مذاکره بروید. این بار چه چیزی را میخواهید معامله کنید. یک فضایی هم درست کردهاید که هیچکس حرف نزند! چرا حرف نزنیم؟ این کشور متعلّق به تک تک مردم ایران است. اگر قرار بود عدّهای خود را صاحب و مالک کشور بدانند و بیخیال مردم باشند، چرا انقلاب کردیم؟ ملّت انقلاب کرد تا برای حرف زدن آزاد باشد.
استاد دانشگاه علم وصنعت به ساخت و پخش سریال در سیمای جمهوری اسلامی دایر بر جاسوس بودن مذاکرهکنندگان اشاره کرد و گفت: من شنیدم که میگفت وزارت امورخارجه ما جولانگاه جاسوسهاست. اگر اینها جاسوس هستند چرا باید دوباره همینها راهی انجام مذاکرات شوند؟ جوانی که در انقلاب به دنیا آمده و این رفتارها را میبیند چه قضاوتی میکند و ما چه پاسخی برای پرسشهای او داریم؟ دولتی که دو ماه دیگر از عمرش باقی مانده است، چه حقّی دارد از طرف ملّت ایران تعهّد بدهد و مردم تبعات آن را تحمل کنند!
وی افزود: برجام و تحریمهایی که بعد از آن تحمیل شد و صنعت هستهای را نابود کرد، از جیب چه کسی رفته است؟ آیا از جیب مقامات رفته است؟ این فشار تورم و گرانی و بدبختیها را آنها دارند تحمل میکنند یا ملّت؟ یکی از آنها بگوید که این تحریمها از گوشه سفره رنگیاش یک میلیمتر کم کرده است. خودش هم بگوید قبول است. برایشان سفره میاندازند و 20 نوع غذا میآورند و ده نوع صبحانه باید بخورند. برای خودشان نوشابه باز میکنند، خودشان را قهرمان میخوانند و به خودشان مدال میدهند و تازه بر سر ملّت هم منت میگذارند. اینگونه اقدامات بیانگر رفتار فتحعلیشاهی است.
احمدینژاد به نحوه تصویب برجام در مجلس اشاره کرد و گفت: در دوره مذاکرات برجام، هر کس میخواست اعتراض کند، صد تا وصله به او میچسباندند و توهین و تحقیر میکردند. طبق قانون اساسی باید بند به بند قراردادها در مجلس خوانده شود و رادیو نیز آن را پخش کند و مطبوعات منتشر کنند تا همه مردم بفهمند و بدانند که چه تصمیمی دارد برای کشور گرفته میشود اما برجام را به مجلس بردند و برخلاف قانون اساسی و بدون آنکه در آن را باز کنند، در 20 دقیقه به تصویب رساندند. آنهایی که باید دروازهبانی میکردند یا اصلاً در دروازه نبودند یا پشتشان را کردند تا خالی بودن دروازه را به دشمن نشان دهند.
وی افزود: یک سندی را امضا کرده اند که 4 سال است رئیس جمهور آمریکا آن را زیر پایش گذاشته است و اروپاییها هم یقه ما را گرفتهاند و مدّعی هستند که حق نداریم از برجام خارج شویم. میگوییم دعوای ما با آمریکا بود حالا او رفته است بیرون و ما چه چیزی را باید اجرا کنیم؟ میگویند تخلّف است. یک چیزی به نام اینستکس درست کردهاند که ما نفت بفروشیم و پولش را نزد اروپاییها بگذاریم تا آنها دارو و غذا برایمان تهیه کنند. این بدتر از آن چیزی است که بر سر عراق و لیبی آوردند و اینها هم قبول کرده اند!
رئیس سابق دولت های نهم و دهم از حکومت قاجار و پهلوی به عنوان منفورترین حکومتهای تاریخ ایران نام برد و افزود: ملّت ایران، نجیب، وفادار و انقلابی است و از آرمانهایش دفاع می کند. حتی نسل جدید که اینها میگویند بی دین شده است، پای انقلاب و آرمانها و کشور محکم ایستاده است. اگر ما حکومت فتحعلیشاهی می خواستیم، قاجار بود. من قاطعانه اعلام میکنم که مردم هیأت مذاکره کننده را قبول ندارند و بدون گرفتن رای اعتماد از مردم حق انجام مذاکره و سپردن هیچگونه تعهّدی را ندارند.
وی تصریح کرد: این قاعده حقوق بینالملل و حقوق اساسی هر ملّتی در کلّ دنیاست که وقتی یک دولت میخواهد کار بزرگی را انجام دهد، باید از مردمش رأی اعتماد بگیرد. اصل مذاکره را نمیتوان منتفی کرد. ولی شرایط مذاکره بسیار مهم است که بر اساس عدالت و احترام باشد. ما نمیگوییم که مسائل با دعوا حل بشود، امّا با وادادگی و فروش وطن هم مسأله حل نمیشود و بدتر خواهد شد. هستهای را دادید آیا اقتصاد بهتر شد؟ میخواهند مشکلات را به گردن رئیسجمهور قبلی بیندازند، در حالی که سیاست خارجی آمریکا را رئیسجمهور تعیین نمیکند. این آقا هم که آمده است یک میلیمتر به شما تخفیف نداده است. نهتنها به اساس تحریمها دست نمیزنند بلکه میخواهند سایر موارد از جمله موضوع موشکی را هم به آن اضافه کنند.
وی تعطیل کردن بسیاری از کارها در کشور و گره زدن حل مشکلات به برجام و ادامه مذاکرات را تقبیح کرد و گفت: اگر قطار در مسير درست حرکت کند، توقفها و کم و زیاد شدن سرعت آن، مشکلی را در رسیدن به مقصد بوجود نمیآورد و میدانیم که مقصد، پیش روی ماست اما اکنون از 85 ميليون ايرانی بپرسيم كه به كدام سمت در حرکت هستیم و مقصد ما کجاست، هیچکس نمیداند و نمیتواند بگوید که وضعیت اخلاق، علم، فرهنگ، دانش، پیشرفت، عمران و آبادانی کشور رو به بهبود است! این وضعیت نشان میدهد که قطار كلاً از ريل اصلی خارج شده است و به جایی که از قبل تعیین شده بود، نخواهیم رسید.