به گزارش اسپوتنیک به نقل از مهر، محمدعلی ملبوبی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک ایران بیان داشت: یکی از طرحهایی که در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری تصویب شد، ردیابی ژنتیکی ویروس کرونا در ایران بود که ۴ نفر در این طرح مشغول بودند.
ملبوبی تصریح کرد: هدف این بود که با استفاده از نتایج جداسازی جهشهای ویروس کرونا اطلاعات پایهای ایجاد کنیم تا کیتهای تشخیصی در کشور و منطقه دقیقتر باشند چون جهشهای این ویروس در تشخیص مولکولی اخلال ایجاد میکند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک ایران با بیان اینکه رابطه جهش با میزان بیماری زایی و سرایت آن، سن، قومیت و …با استفاده از نتایج این پروژه مشخص میشود، اظهار کرد: در این پروژه، نمونههای موجود در کلینیک پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک را با نمونههای مرجع خارجی مقایسه کردیم و به نتیجه رسیدیم که تاکنون ۲۳ جهش در ویروس ایرانی وجود داشته است.
وی افزود: ما توانستیم اطلاعات موجود در جهان را مورد بررسی قرار دهیم و با طراحی پایپ لاینهای نرم افزاری جهشهای ویروسهای جهان و ایران را استخراج و در نهایت آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم. در این بررسیها دیدیم که از این ۲۳ جهش ۴ جهش خاص ایران است که در کشورهای دیگر دیده نشده است. هیچکدام از این ۴ جهش در ۸۰ هزار جهش ویروس کرونا وجود نداشته و تنها در ایرانیها دیده شده است.