به گزارش اسپوتنیک به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حسن روحانی رئیس جمهور ایران، روز سه شنبه در نشست مشترک هیات های عالی رتبه ایران و ترکیه در ششمین جلسه شورای عالی همکاری های راهبردی دو کشور، اظهار داشت: توافقات ایران و ترکیه در حوزههای مختلف از جمله همکاری در حوزه انرژی و پتروشیمی، حمل و نقل و سرمایهگذاری در حوزههای گردشگری و نفت و گاز میبایست توسط کمیسیون مشترک دو کشور سرعت و وسعت بیشتری داشته باشد.
روحانی با بیان اینکه ایران و ترکیه همواره در حوزههای منطقهای نیز همکاریهای نزدیکی داشتهاند، گفت:همانطور که بارها اعلام کردهایم این کشورهای منطقه و همسایگان هستند که میتوانند امنیت و ثبات و صلح را تأمین کنند و مداخلات خارجی میتواند مانع این مهم باشد.
رئیس جمهور ایران اظهار داشت: روابط دو کشور دوست ایران و ترکیه همواره در طول تاریخ بر پایههای بسیار مستحکمی بنیانگذاری شده و لذا وقوع حوادث تلخ و ناگوار هم هرگز نتوانسته گزندی به روابط دو کشور برادر و دوست وارد کند. روابط دو کشور بر مبنای حسن همجواری و ارزشهای مشترک فرهنگی و احترام متقابل و همچنین توجه به منافع مشترک دو کشور و ثبات، امنیت و صلح در منطقه بوده است.
وی خاطر نشان کرد: مرزهای دو کشور خوشبختانه همواره مرزهای صلح و دوستی بوده و به ویژه در هفت سال گذشته تلاش دو دولت بر مبنای توسعه روابط دوجانبه و همکاریهای منطقهای و بینالمللی بوده است.
رئیس جمهور گفت: تاکید میکنم که هر دو کشور در یک منطقه بسیار حساس خاورمیانه قرار گرفته ایم و دو کشور دو قدرت بزرگ در منطقه هستند و همواره دشمنیها و کینه توزی هایی نسبت به دو کشور وجود داشته و امروز هم وجود دارد؛ راهی جز تقویت روابط دوستانهی دو کشور برای غلبه بر این توطئهها وجود ندارد و من بسیار امیدوارم که نشست مشترک امروز ما و توافقاتی که خواهیم کرد، مثمرثمر و سازنده برای روابط دوجانبه باشد.
روحانی موضوع فلسطین را از جمله مسایل مهم منطقهای که دو کشور نسبت به آن دغدغه دارند عنوان کرد و افزود: توافق خیانتبار کشور امارات با رژیم صهیونستی تهدیدی برای امنیت منطقه و لطمه به جهان اسلام و آرمان فلسطین است و از آنجا که ایران و ترکیه در بسیاری از مسایل جهان اسلام هم نظر و هم رأی هستند میبایست در این خصوص تصمیم واحدی را اتخاذ کرده و نسبت به مسایل امت اسلام همکاری نزدیکی داشته باشند.
رئیس جمهور ترکیه نیز در این نشست گفت: اراده ترکیه بر توسعه روابط همه جانبه با ایران بوده و آنکارا اصرار دارد که حجم روابط اقتصادی دو کشور افزایش پیدا کند.
رجب طیب اردوغان با محکوم کردن تحریمهای یک جانبه و غیرقانونی آمریکا و اظهار تاسف از اینکه این تحریم ها به روابط تجاری و اقتصادی دو کشور لطمه و ضربه زده است، گفت: امیدواریم با تشکیل مداوم و مرتب کمیسیون مشترک همکاری دو کشور و تماسها و رفت و آمد میان مقامات دو کشور این موضوع سرعت و وسعت پیدا کند.
اردوغان با بیان اینکه میبایست نسبت به اجرای تصمیمات کمیسیون مشترک با جدیت بیشتری عمل کنیم، گفت: ظرفیتهای تجاری و اقتصادی دو کشور ایجاب میکند حجم روابط از این سطح بسیار بهتر شود و در همین راستا ترکیه همواره آمادگی سرمایهگذاری در ایران در حوزههای مختلف از جمله انرژی، حمل و نقل و گردشگری است و همکاریهای نزدیک گمرکی نیز از جمله اهداف روابط ایران و ترکیه است.
رئیس جمهور ترکیه در ادامه با اشاره به توافق برخی کشورهای منطقه با رژیم اشغالگر قدس، گفت: این توافقات یک خیانت آشکار به جهان اسلام است و قطعا خلاف مصالح ملت های مسلمان است و همه باید به آرمان فلسطین وفادار بمانیم.