هنرمندان ايرانى كه گرفتار کووید شدند

بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر، مانند دیگر اقشار جامعه، گرفتار کووید شده ‌اند. تجربه‌های تلخ این هنرمندان، نویسندگان و شاعران از دوران بیماری، هشداری برای همه مردم است که این بیماری را جدی بگیرند و برای سالم ماندن، نکات و توصیه‌ های بهداشتی را رعایت کنند.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، پرهیز از رفت و آمدهای غیر ضروری، فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک، از جمله راهکارهایی است که در مدیریت بحران همه ‌گیری کرونا، نقشی موثر دارند. تبلیغ و توصیه برای رعایت این نکات، مدتی است که از رسانه‌های رسمی و شبکه‌های اجتماعی به گوش و چشم می‌رسد و هنرمندان هم از راه‌های گوناگون در این راه گام برداشته‌اند که در این مورد می‌توان به پویش استفاده از ماسک اشاره کرد.

در این میان، آن گروه از هنرمندان که خود، درد و رنج بیماری کرونا را کشیده‌اند، در پیام‌هایی هشدارآمیز، از تجربه تلخ خود در مقابله با ویروس کووید-۱۹ گفته و نوشته ‌اند.

بهاره رهنما روز جمعه ۲۰ تیر، در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: روز هفتم قرنطینه و روز چهاردهم علائم بیماری کورونا رو با لطف ‌ و یاری خداوند،دعای مادرم و خانواده و همسر مهربانم ،دوستان و نزدیکانم و الطاف ائمه و فرشتگان در منزل میگذرونم، چون عادت ندارم جز شادی و خبر خوب چیزی رو منتشر کنم خواستم بگم رو به بهبودی ام و از فردا تا آخرین روز قرنطینه براتون از تجربیاتم در لایو های یک روز در میان خواهم گفت.

 کیانوش گرامی دیگر بازیگر و تهیه کننده ایرانی اما در وضعیت مشابهی قرار ندارد و بیماری خود را در بیمارستان سپری می کند.
لیلا بلوکات بازیگر سینما و تلویزیون ایران، در اینستاگرامش توضیح داد: بیماری کرونا را دست کم نگیرید. عاجزانه می‌خواهم که رعایت کنید. من سه ماه قرنطینه را رعایت کردم و در آخر که زندگی جریان پیدا کرد و ستاد مبارزه با کرونا یکی یکی مکان‌های عمومی و رفت و آمدها را آزاد کرد، قسمت شد و سفر کردم به مشهد مقدس و به دیدار بچه‌های معلول شتافتم. ولی افسوس با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی از جانب خودم باز هم این ویروس منحوس امانم نداد و مرا نیز مبتلا کرد.

بسیاری متوجه نمی شوند که چگونه مبتلا شده‌اند

بیژن خاوری، خواننده باسابقه هم، اوایل فروردین و پس از مرخص شدن از بیمارستان، در یک گفتگوی خبری درباره بیماری خود در طول اسفند ۹۸ گفت: هشت روز در بیمارستان بستری بودم. من بیشتر در شهر سرخ‌رود مازندران اقامت دارم؛ چراکه به دلیل مشکلات ریوی، هوای تهران برایم خوب نیست. پیش از ابتلا به این بیماری، دو هفته بود که در قرنطینه به سر می‌بردم ولی برای خرید به بیرون می‌رفتم، شاید دلیل ابتلایم به این بیماری همین باشد. البته هیچ کسی نمی‌فهمد که چگونه به این بیماری مبتلا شده است.

محسن‌ پرویز، دیگر اهل فرهنگ و هنر کشورمان است که در اسفند، گرفتار کرونا شد و خبرش در فروردین رسانه‌ای شد. این نویسنده و رییس انجمن قلم ایران که خود پزشک است، در این‌باره گفت: «تقریبا سه هفته پیش، علایمی از بیماری دیدم اما چون پیشرفت نداشت و خفیف بود، تلاش کردیم با مراقبت‌هایی که در منزل انجام می‌شود، بتوانیم بیماری را کنترل کنیم. بعد یک‌دفعه این بیماری پیشرفت کرد و دچار مشکل تنفسی و مسائل ریوی  شدم و به بیمارستان مراجعه کردم و تست تنفسی و اسکن ریه انجام دادم، که متوجه شدیم ریه‌ها به‌طور کامل درگیر شده‌اند. تنفسم سطحی و سخت شده بود. درگیری ریه‌هایم  شدید بود؛ به نحوی که رفقای پزشک ما در بیمارستان  نگران شدند و احساس خطر کردند. به آی‌سی‌یو منتقل شدم، تقریبا یک‌هفته در آن‌جا بودم و با مراقبت‌هایی که دربیمارستان انجام شد، حالم بهتر شد، تقریبا یک‌هفته‌ای هم در اتاق پست آی‌سی‌یو بودم و چون حالم خیلی مناسب نبود، مراقبت‌ها همچنان ادامه داشت تا این‌که دوم فرودین‌ توانستم بدون ماسک اکسیژن و با فواصل طولانی نفس بکشم. بعد با مشورتی که انجام دادم،  قرار شد به منزل بیایم و دوره نقاهت و ادامه درمان را در منزل انجام  بدهم.

چنین تجربه‌ای را هم، بهروز بقایی، بازیگر باسابقه ایران از سرگذرانده است. ندا قاسمیان، همسر این بازیگر توضیح داد: همسرم (بهروز بقایی) از دوم اسفند بود که دچار تب شدید می‌شد به طوری که نمی‌توانستم در خانه تب وی را پایین بیاورم به همین خاطر به بیمارستان مراجعه کردیم و پس از عکس‌برداری از ریه وی، متوجه شدیم که مبتلا به ویروس کرونا شده است. حدود یک هفته در بیمارستان امام خمینی بستری شد تا پزشکان اعلام کردند می‌تواند به خانه منتقل شود.

او پیرامون این‌که همسرش چگونه به ویروس کرونا مبتلا شده است، گفت: «بقایی اواخر بهمن برای تمرین نمایش جدید خود به تماشاخانه می‌رفت و بعد از آن بود که دچار این ویروس شد.

ویروس کووید ۱۹، در چند ماه گذشته نشان داده است وقتی رخنه‌ای به خانه‌ای بیابد، بیشتر اعضای خانواده را گرفتار می‌کند. مجید جمشیدی و محمد جمشیدی، دو برادر ساکن گیلان که نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی بودند، دچار چنین سرنوشتی شدند و براثر ابتلا به کرونا درگذشتند.

علی پارسا، آهنگساز و خواننده موسیقی پاپ درباره درگذشت این دو برادر توضیح داد: محمد جمشیدی از نوازندگان موسیقی ایرانی بود. او دارای مشکل ریوی بود و بیشتر از ۷۰ سال سن داشت. وقتی به دکتر مراجعه کرد، بستری شد و متاسفانه به فاصله‌ یک روز فوت کرد.

او افزود: مجید جمشیدی هم مبتلا به کرونا شده بود و حتی نتوانست در مراسم خاکسپاری برادرش شرکت کند. او در بیمارستان رازی رشت بستری شد و بعد از ترخیص، به خانه خود در لنگرود رفت. با این حال، شرایط تنفسی‌اش یک‌باره وخیم شد و پس از بستری شدن در بیمارستان این شهر، درگذشت.

 

ایران
بحث و گفتگو