به گزارش اسپوتنیک، تدروس ادهانوم جبریسوس، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی در جریان سخنرانی در پارلمان اروپا اعلام کرد که اوضاع مرتبط با شیوع ویروس کرونا در جهان با وجود بهبود اوضاع در اروپا، وخیم تر می شود و در هفته آینده تعداد مبتلایان به کووید-19 می تواند از 10 میلیون مورد فراتر رود.
دبیر کل سازمان بهداشت جهانی در ادامه افزود:«هر چند اوضاع در اروپا بهتر می شود اما در کل جهان وضعیت کرونایی وخیم تر می گردد. در اولین ماه شیوع اپیدمی کمتر از 10 هزار مورد ابتلا گزارش شد و در ماههای اخیر این تعداد به تقریبا 4 میلیون مورد رسید. در هفته آینده باید در انتظار افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا تا 10 میلیون نفر باشیم و تعداد فوتی ها 500 هزار نفر».
مطابق با دادههای سازمان بهداشت جهانی تا کنون بیش از 9 میلیون و 100 هزار نفر به این ویروس مبتلا شده اند و تعداد فوتی ها 473 هزار نفر گزارش شده است.
ویروس کرونا که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی در چین شروع شد، علاوه بر30 استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است.
در 31 دسامبر سال 2019، مقامات چینی از شیوع ذات الریه پنومونی ناشناخته در شهر ووهان در بخش مرکزی این کشور (استان هوبی) به سازمان بهداشت جهانی اطلاع دادند. کارشناسان عامل ایجاد کننده بیماری را شناسایی کرده اند، این یک ویروس جدید است.
این ویروس میتواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود.حدس زده میشود که ممکن است این بیماری از طریق تماس با این آبزیان یا خوردن آنها منتقل شود، ولی هنوز نتیجه نهایی در این زمینه حاصل نشده است.
دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط حدود 7 روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر میشود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال میشوند. آنچه باعث نگرانی میشود این است که فرد دچار ذات الریه شود.
سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری را فوریتی با اهمیت بین المللی تشخیص داد و نام رسمی آن را بیماری COVID-19 گذاشت.