به گزارش اسپوتنیک با استناد به تحقیقات متخصصان سنگاپور، بیماران مبتلا به کروناویروس پس از 11 روز از آشکار شدن اولین علایم ابتلا، دیگر برای اطرافیان خطرناک نیستند و نمی توانند این ویروس را به شخص دیگری منتقل کنند.
محققان به این نتیجه رسیدند که تستها نمیتوانند قابلیت حیات کروناویروس و انتقال احتمالی آن به دیگران را مشخص کنند. این آزمایش ها فقط بخشی از ژنوم را آشکار می سازد.
هماکنون بیمار پس از درمان از این بیماری و پس از دو تست منفی از بیمارستان مرخص میشود. پیشتر محققان اعلام کردند که ویروس «سارس کووید -2» که باعث بروز بیماری کووید -19 میشود از میزان سرایت بالا برخوردار است که علت آن ترکیبی است از ژنوم سایر کروناویروسها.
به گفته محققان،ژنوم کروناویروس جدید تا 96 درصد از ژنوم ویروس «سارس –کووید -1» تشکیل شده است که در سال 2003 باعث مرگ 774 نفر شد.
در 31 دسامبر سال 2019، مقامات چینی از شیوع ذات الریه پنومونی ناشناخته در شهر ووهان در بخش مرکزی این کشور (استان هوبی) به سازمان بهداشت جهانی اطلاع دادند. کارشناسان عامل ایجاد کننده بیماری را شناسایی کرده اند، این یک ویروس جدید است.
این ویروس میتواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان هم منتقل شود.حدس زده میشود که ممکن است این بیماری از طریق تماس با این آبزیان یا خوردن آنها منتقل شود، ولی هنوز نتیجه نهایی در این زمینه حاصل نشده است.
دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط حدود 7 روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی در بدن فرد مبتلا ظاهر میشود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال میشوند. آنچه باعث نگرانی میشود این است که فرد دچار ذات الریه شود.
سازمان بهداشت جهانی شیوع این بیماری را فوریتی با اهمیت بین المللی تشخیص داد و نام رسمی آن را بیماری COVID-19 گذاشت.