این بیانات رهبر ایران در زمانی مطرح می شود که محمود عباس رئیس بخش خودگردان فلسطین در چند روز گذشته محمود عباس اعلام نمود که فلسطین از کلیه توافق نامه ها با اسرائیل و ایالات متحده آمریکا به دلیل اهداف تلآویو در خصوص الحاق سرزمین های این کشور، خارج می شود.
در این راستا، خبرگزاری اسپوتنیک با حسن هانی زاده، تحلیلگر سیاسی و رسانه ای ارشد و کارشناس مسایل خاور میانه و جهان عرب به گفتگو نشسته است، این سوال پیش می آید که بیانیه آیت الله در مورد مسلح کردن فلسطین چقدر می تواند اوضاع منطقه و غیره را تشدید کند؟
در واقع طی 72 سال گذشته، یعنی از زمان تاسیس رژیم اسرائیل تا کنون، فلسطین شاهد مراحل مختلفی بوده است، مذاکرات سازش ما بین جنبش فجر و رژیم اسرائیل در سال 1903 که منجر به توافق اسلو شد، به صورتی که هم اکنون 27 سال از آن تاریخ می گذرد، ولی این مذاکرات هیچ گاه به نتیجه نرسید، قرار بود در سال 2005 دولت فلسطین به پایتخت بیت المقدس تاسیس شود، اما با گذشت 15 سال همچنان اسرائیل مانع شکل گیری پایتخت بیت المقدس برای فلسطین شده است، علاوه بر این طرح هایی از سوی اسرائیل برای اشغال کرانه غربی و دره اردن مطرح شده است که معامله قرن ترامپ نیز برای به حاشیه راندن مسئله تشکیل دولت فلسطین بوده است و این مسائل موجب شده است که ملت فلسطین به این نتیجه برسند که امکان تشکیل دولت فلسطین بر پایه مذاکرات وجود ندارد، لذا تنها راه حل این است که ملت فلسطین به طور یک دست از طریق مذاکره بخواهند به حقوق خود دست یابند، لذا شرایط منطقه شرایط مناسبی نیست، بسیاری از کشورهای عرب نیز درصدد برقراری ارتباط با اسرائیل هستند.
فلسطین جز چند کشور محور مقاومت مثال ایران، سوریه، عراق و لبنان حامی دیگری در منطقه ندارد و باید با تاکید بر نیروهای خود و مسلح کردن نیروهای مبارز فلسطینی چه در کرانه غربی و یا غزه بتوانند حقوق خود را دریافت کنند، به همین دلیل رهبر معظم انقلاب اسلامی آیت الله خامنه ای با توجه به اینکه دیدگاه ایشان نسبت به منطقه کاملا دقیق است، لذا ایشان موضوع مسلح کردن نوار غزه و کرانه باختری را اعلام کردند.
ایران سلاح های حماس را چگونه می تواند تامین کند؟
سازکارهایی که ایران برای تسلیح اهالی غزه و نوار باختری وجود دارد، کشورهایی مثل اردن و مصر که دارای مرز مشترک با اسرائیل و فلسطین اشغالی هستند، این کشورها باید کمک کنند که مردم کشورهای مختلف سلاح به دست رزمندگان فلسطینی برسانند. رساندن سلاح به دست حماس و جهاد اسلامی و دیگر رزمندگان در فلسطین بستگی کامل به همکاری برخی کشورهای عرب منطقه دارد، کشورهایی که مرز مشترک من جمله اردن و مصر هست که می توانند کمک کنند که سلاح به دست حماس برسد.
هم اکنون اختلاف نظر شدیدی بین اردن و رژیم اسرائیل بر سر تلاش این کشور برای اشغال دره اردن وجود دارد، و اردن می تواند به کشوری علیه صهیونیست تبدیل شود. اگر چه همکاری های نظامی و امنیتی وجود دارد، اما به دلیل اینکه اسرائیل قصد دارد دره اردن را به اراضی اشغالی وصل کند، به نظر می رسد که اردن می تواند در این زمینه موثر در ارسال سلاح به فلسطین کمک کند.
شایان ذکر است که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا روز سهشنبه 28 ژانویه همراه با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در کاخ سفید از طرح صلح خود موسوم به "معامله قرن" رونمایی و اعلام کرد که طبق آن اورشلیم پایتخت یکپارچه اسرائیل باقی میماند.طبق این طرح فلسطین یک کشور غیر نظامی خواهد بود که از کنترل مرزها و حریم هوایی خود محروم می باشد. پایتخت پیشنهادی فلسطین روستای بودیس، واقع در حومه اورشلیم شرقی اعلام شده است. در پی رونمایی از این طرح، تمامی گروهها و جریانهای فلسطینی مخالفت خود را با آن اعلام کردند. در میان کشورهای عربی نیز عربستان سعودی، امارات، قطر و بحرین که به دنبال عادیسازی رابطه با اسرائیل هستند، از این طرح حمایت کردند.