به گزارش اسپوتنیک به نقل از La Vanguardia، یک تیم تحقیقاتی از دانشمندان دانشگاه اسپانیایی ناوارا دریافتند که غذاهای فرآوری شده پیری سلولها را تسریع می کنند.
پس از انجام یک تحقیق اعلام کردند که استفاده از محصولات تهیه شده توسط آرد، اسنک ها، نوشیدنی های گازدار، انواع دسرهای مختلف، دانه های ذرت با شکر، محصولات نیمه آماده و محصولات گوشتی فرآوری شده که از نظر مواد نگهدارنده و رنگها، قند، چربی و نمک بسیار غنی هستند اما از نظر ویتامین و فیبر ضعیف هستند باعث تسریع روند پیری در انسانها میشوند. استفاده از آن بخشهای انتهایی کروموزومها-تلومرها را کاهش می دهد. با توجه به فرآیندهای طبیعی موجود در بدن، بخشهای انتهایی کروموزومها-تلومرها با افزایش سن کوتاه می شوند، اما محصولات فراوری شده باعث تسریع در روند این کار می شوند.
براساس تحقیقات، افرادی که بیش از سه وعده غذای فرآوری شده در روز مصرف می کنند، خطر کوتاه شدن تلومرها در آنها دوبرابر افزایش می یابد.