به گزارش اسپوتنیک، خبرگزاری رویترز به نقل از صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که بیماری همه گیر ویروس کرونا ضربه شدیدتری نسبت به زمان بحران جهانی اقتصاد در سال ۲۰۰۸ و بحران نفتی سال ۲۰۱۵، به اقتصاد کشورهای خاورمیانه وارد خواهد نمود.
بنا به اعلام صندوق بینالمللی پول، تولید ناخالص داخلی دولتهای این منطقه در سال ۲۰۲۰، ۲,۸ درصد کاهش یافته است در حالی که اقتصاد جهانی با کاهش سه درصدی روبرو خواهد بود و این به معنای بزرگترین افت از زمان رکود بزرگ در دهه ۱۹۳۰ است.
بحران در خاورمیانه سخت تر خواهد بود، زیرا اقتصاد این کشورها عمدتا مبتنی بر صادرات نفتی است که از کاهش شدید قیمت این ماده اولیه به دلیل کاهش تقاضا و تلاش کشورهای بزرگ صادر کننده برای افزایش سهم خود در بازار جهانی، رنج میبرد.
کارشناسان صندوق بین المللی پول معتقدند که در سال ۲۰۲۰ تولید ناخالص داخلی کشورهای صادر کننده نفت ۴.۲ درصد کاهش می یابد. این در حالی است که در اکتبر سال گذشته، صندوق بین المللی پول رشد ۲.۱ درصد را برای این کشورها پیش بینی کرده بود. عربستان سعودی که پیش بینی میشد امسال اقتصاد آن ۲.۲ درصد رشد داشته باشد، ۲.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از دست میدهد و ایران که سخت تر از سایر کشورهای منطقه از ویروس کرونا صدمه دیده است، ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را از دست خواهد داد.