گزارش و تحلیل

مقاومت ایرانی های ساکن چین در برابر ویروس کرونا

حتما تا کنون نام ویروس تازه ای به نام کرونا که از شهر ووهان چین منتشر شده است، شنیده اید.
Sputnik

این روزها تعداد افراد مبتلا به این ویروس تبدیل به یکی از خبرهای تازه رسانه های مختلف در دنیای واقعی و دنیای مجازی شده است. گفته شده است که بعلت سال نوی چینی که در روز ۲۴ ژانویه بوده ، افراد به شهرها و کشورهای مختلف سفر کردند بنابراین این ویروس به کشورهای دیگر نیز سرایت کرده و نگرانی هایی را بوجود آورده است. جالب است بدانید که در خود کشور چین که شیوع کرونا ویروس از آن آغاز شده است، این حجم از نگرانی وجود ندارد و افراد بصورت آگاهانه خود را از ابتلا به این ویروس مصون می کنند. در حال حاضر فقط شهر ووهان از طرف حکومت چین به صورت قانونی قرنطینه می باشد اما در شهرهای دیگر خود مردم خود را قرنطینه کردند تا بدن خود از ابتلا به آن مصون نگه دارند.

نگرانی ایرانیان و واکنش سلبریتی‌ها به ویروس کرونا +عکس، ویدئو

دولت چین اعلام کرده است که تعطیلات سال نو که هر سال دو هفته بوده است، بعلت شیوع این ویروس بیشتر خواهد بود اما تعداد روزهای آن دقیقا اعلام نشده است.
ایرانی هایی که در کشور چین زندگی می کنند نیز نگران این ویروس نیستند و در حال سپری کردن تعطیلات سال نوی چینی هستند اما جوانب احتیاط را نیز رعایت می کنند. گزارشگر اسپوتنیک به سراغ چند تن از ایرانی ها رفته و با آنها راجع به وضعیت و شرایط موجود در چین مصاحبه ای داشته است:

کمی در خصوص اوضاع و احوال کلی در چین برایمان بگویید:

ساناز منصوری که در شهر شانگهای ساکن است می گوید:

این اوضاع به شدت برای دولت چین مهم است. قرار بود امسال هم به روال سال های گذشته تعطیلات دو هفته باشد اما دولت چین به تعطیلات افزوده برای آنکه نمی خواهد مردم به خاطر کارهایشان مجبور شوند در معرض ابتلا به این ویروس قرار بگیرند.

از طرف دیگر جمعیت میلیونی هستند که در این برهه زمانی می خواهند جابه جا شوند و برای اینکه این سفرها و جابه جایی ها اتفاق نیافتد مدت زمان تعطیلی را بیشتر کرده اند. البته دولت هنوز میزان این تعطیلی را مشخص نکرده است. اما اعلام شده است  که تمامی مدارس، آموزشگاه ها و موسسات علمی که به آموزش و پرورش مربوط است تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهد بود.

امیدوارم در ایران در این زمینه اطلاع رسانی شود و فعلا کسی به چین مسافرت نکند. به طور مثال دانشجویانی هستند که باید برای ادامه تحصیلاتشان به چین بازگردند و طبق روال دو تا سه هفته دیگر کلاس هایشان شروع می شود اما باید بدانند که تا اطلاع ثانوی دانشگاه ها تعطیل هستند.

کیان لقمانی از شهر پکن در پاسخ به سوال خبرنگار اسپوتنیک می گوید:

تنها یک شهر در چین با روستاهای اطرافش در قرنطینه قرار دارند. شهر ووهان و منطقه ای به نام هنکو که ویروس از آنجا شروع شده به طور کامل قرنطینه است و هیچ کسی نمی تواند وارد و یا خارج شود. بر اساس اطلاعیه دولت خروج و یا به قول خودشان فرار از منطقه قرنطینه را جرم اعلام کرد که حکم 7 سال زندان را به همراه دارد.

ایرانی هایی که در حال حاضر در چین هستند چه واکنشی نسبت به این ویروس داشتند؟

ساناز از شانگهای: یکسری زیادی از ایرانی ها به خاطر تعطیلات قبل از شیوع بیماری از چین خارج شده اند. کسانی هم که هستند شرایط پیشگیری و بهداشتی را رعایت می کنند. باید این مسئله را در نظر بگیریم که از جمعیت یک میلیارد و پانصد هزار نفری چین تنها 4000 نفر به این ویروس مبتلا شده اند و این رقم واقعا عدد بزرگی نیست. به طور مثال در شانگهای تنها 60 نفر این بیماری را گرفته اند. خود مردم چین بسیار مراقب اند و عاقلانه رفتار می کنند، آنها وحشت زده نیستند و به طور منطقی اخبار را دنبال می کنند.

کیان از پکن : بر اساس خبرهایی که من دریافت کردم سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین برای دانشجویان ایرانی که در شهر ووهان قرنطینه شده اند، غذا، ماسک و دارو ارسال کرده است.

 


وحشتی که کل جهان را فراگرفته است به نظر شما در چین وجود ندارد؟

ساناز از شانگهای: این درواقع تعبیر خبرگزاری ها و رسانه های هر کشوریست که خبرها را آنطور که می خواهند منتشر می کنند. ترس و وحشتی که می گویند در چین دیده نمی شود. چرا که بر اساس آمار تنها کسانی از این بیماری فوت کرده اند که کهولت سن داشته و یا به بیماری های تنفسی دچار بوده اند.

کیان از پکن: خیلی از مجتمع های آپارتمانی رسما محل خودشان را قرنطینه کرده اند و اجازه نمی دهند که غریبه ای وارد شود. به طور مثال حتی دیگر نمی توان غذا سفارش داد برای آنکه کسی نمی تواند وارد فضای مجتمع شود. این نشان می دهد که مردم به طور خودجوش این بحران را مدیریت می کنند. به طور مثال اگر از بیرون می خواهیم وارد مجتمع شویم اول درجه حرارت بدن کنترل می شود و اگر فرد تب داشته باشد اجازه ورود به داخل را ندارد.  

شهر پکن به خاطر جمعیت زیاد و پایتخت بودنش امکان قرنطینه ندارد اما خیلی از مکان ها مانند ایستگاه های مترو، قطار و فرودگاه ها تحت کنترل شدید هستند و درجه حرارت بدن را کنترل می کنند. قبلا بر اساس بیماری هایی واگیرداری که در چین شایع شده بود، مردم آمادگی مقابله و واکنش با این ویروس را دارند و با آرامش و منطقی برخورد می کنند.  

بحث و گفتگو