چرا با بالارفتن سن، شکم بزرگ می‌شود؟

در مراحل بالا رفتن سن، توانایی بدن برای سوزاندن چربی کاهش می‌یابد.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک به نقل از مجله« Cell Metabolism»، در مراحل بالا رفتن سن، توانایی بدن برای سوزاندن چربی کاهش می‌یابد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد فعالیت یکی از دو گونه چربی که در بدن وجود دارد کمتر شده و مانع از آن می‌شود که چربی‌های گروه دیگر به خوبی بسوزند. از این رو شکم، بزرگ می شود. زمان که سپری می‌شود و سن و سال بالا می‌رود چربی‌ها زیر پوست تلنبار می شوند و به همین دلیل بسختی می توان از شرشان خلاص شد.

انواع مختلف چربی‌ها در بدن انسان وجود دارند - چربی‌های سفید و قهوه‌ای. اولی یعنی چربی‌های سفید زیر پوست شکم و ران‌ها قرار دارند و در نتیجه‌ مصرف مواد غذایی سنگین و چرب به وجود می‌آیند.

برخی باکتری‌های روده در ابتلای این عضو بدن به سرطان دست دارند

چربی‌های قهوه‌ای با بالا بردن متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن باعث تولید گرما شده و به سوختن چربی‌های سفید کمک می‌کنند.

بررسی های پژوهشگران حاکی از این است که چاقی شکمی ممکن است باعث بروز بیماری های مختلفی شود. محققان در این مورد سطح هورمون کورتیزل که به هورمون استرس مشهور است را مقصر می دانند و می گویند با بیشتر شدن فشارهای روانی، این هورمون در خون بیشتر می شود و نظم توزیع چربی در بدن به هم می خورد.

 در چنین شرایطی سوخت وساز بدن دچار مشکل می شود و دست به دست دادن همه این عوامل، باعث می شود شکم بزرگ شود. برای رفع بزرگی شکم مصرف «فیبر» می تواند کمک کند.

مصرف به اندازه فیبر می تواند سلامت دستگاه گوارش را تضمین و از این طریق شکم را هم کوچک کند. پژوهشگران معتقدند کسانی که هر روز 10 گرم فیبر می خورند - دو سیب کوچک، و یا نصف فنجان لوبیا قرمز،چربی های احشایی بدن شان 3/7درصد کمتر شده و صاحب شکمی تخت می شوند. بسیاری از سبزی های برگ سبز مثل کاهو سرشار از فیبر هستند و مصرف هر روزه شان می تواند فعالیت دستگاه گوارش را تنظیم کند.

محققان دانشگاه هاروارد دریافتند مردانی که دچار چربی شکم هستند، بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند. از نظر محققان هلندی کسانی که شکمی چاق دارند، فشار خون شان هم بالاتر است و بیشتر به مشکلات کلیوی دچار می شوند.

بحث و گفتگو