صف‌های طولانی نذر خون در تاسوعا و عاشورا در ایران +ویدئو، عکس

طرح نذر خون هر ساله از اول محرم تا اربعین به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورا، با استقبال گسترده در سراسر ایران برگزار می‌شود.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، این روزها در جای‌جای کشور ایران صف‌های طولانی از شهروندان داوطلب به اهدای خون به راه افتاده است. انتشار تصاویر و ویدئوهایی از این صف‌ها با واکنش کاربران بسیاری در فضای مجازی همراه شده است که امیدوارند این اتفاق جایگزینی برای سنت قمه‌زنی شود.

دکتر بشیر حاجی‌بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون ایران، درباره طرح نذر خون در ایام محرم و صفر با اشاره به شعار امسال سازمان انتقال خون در ماه محرم مبنی بر "نذرخون، تصمیم آگاهانه، اهدای خون مسئولانه" گفت: «دسترسی به خون سالم حق همه بیماران بوده و مردم می‌توانند با نذر خون ما را در تحقق این شعار یاری کنند. طرح سراسری نذر خون در کشور از ابتدای ماه محرم آغاز شده و تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت؛ و در این راستا تمامی مراکز جامع انتقال خون در کشور آماده حضور اهدا کنندگان خون هستند. در حال حاضر به تمام گروه‌های خونی نیاز هست و از مردم خواهش می‌کنیم برای اهدای خون تنها به یک روز خاص مانند تاسوعا یا عاشورا اکتفا نکنند و هر روزی که مد نظرشان بود به مراکز ما مراجعه کنند تا خدمات به بهترین نحو و بدون معطلی انجام شود.»

وی با اشاره به اینکه افراد ۱۸ تا ۶۰ ساله در صورتی که وزن‌شان بالای ۵۰ کیلو باشد، پس از انجام معاینه پزشک مرکز انتقال خون و در صورت دارا بودن سایر شرایط با همراه داشتن کارت ملی خود می‌توانند اقدام به اهدای خون کنند و افرادی که اهدا کننده مستمر خون باشند تا ۶۵ سالگی نیز واجد شرایط خون‌دهی هستند. در خصوص میزان خون اهدا شده در سال جاری نیز عنوان کردند: « تاکنون و پس از گذشت پنج ماه از ابتدای امسال یک میلیون و ۹۱ هزار نفر جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کرده‌اند و ۸۶۰ هزار واحد خون اهدا شده است که از این رقم، صد هزار واحد آن مربوط به اهدا کنندگان بار اولی بوده است. وی همچنین با بیان اینکه بیشترین خون اهدایی از ابتدای سال مربوط به گروه خونی +O بوده است، افزود: «از ابتدای سال تاکنون نیز یک میلیون و ۵۲۲ هزار واحد خون و فرآورده خونی شامل گلبول قرمز فشرده شده، پلاسما و پلاکت میان مراکز درمانی و بیمارستانی توزیع شده است.»

کاربران اهدای خون را بهترین نذر و آن را امری بسیار پسندیده می‌دانند. آنها عقیده دارند بایستی داوطلبان اهدای خون این اتفاق را ترویج دهند تا جایگزین سنت غلط قمه‌زدن شود، چراکه اسلام ریختن خون در راهی را جایز می‌داند که بتواند پیروزی بیاورد و حق مظلوم را از ظالم بستاند؛ بنابراین بهتر است با اهدای خون دلیل احیای زندگی بیماران شویم.

بحث و گفتگو