گزارش و تحلیل

جهانگیری: روستاها کانون اصلی تولید در ایران

چهارمین نمایشگاه توانمندی روستاییان و عشایر امروز 24 مرداد ماه در نمایشگاه بین المللی تهران با حضور معاون اول رئیس جمهور، دکتر اسحاق جهانگیری و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، دکتر معصومه ابتکار شروع به کار کرد.
Sputnik

در این راستا خبرنگار اسپوتنیک در تهران از آقای دکتر بهمن حسین زاده، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران شرایط نمایشگاه را جویا شد. وی گفت:

این دوره نسبت به دوره های قبل ویژه است چرا که مقام معظم رهبری امسال یکسری از اعتبارات صندوق روستایی را در اختیار روستاییان و توسعه ی تولید در روستا ها قرار داده و تا حدودی این اعتبارات به ثمر نشستند. ما در این نمایشگاه آنها را شاهد خواهیم بود، که تولیدات و کارخانجات بومی در قالب غرفه های خاص در این نمایشگاه عرضه می شوند. در این دوره از نمایشگاه برای اولین بار سالنی را به استارت آپ های روستایی اختصاص دادیم که برای مثال می تواند محصولات روستایی را بدون واسطه در اختیار شهر نشینان قرار دهند.

جهانگیری: روستاها کانون اصلی تولید در ایران

علاوه بر آن، در این سالن خدمات رفاهی، درمانی، توریسم و بومگردی روستایی هم ارئه و توضیح داده می شود و استارت آپ های مربوط به آنها غرفه هایی را در اختیار دارند، می توان گفت در این نمایشگاه گوشه ای از توانمندی های روستایی کشور نشان داده می شود.

وی در ادامه افزود:

31 استان کشور در این نمایشگاه حاضر هستند و هر کدام گوشه ای از استان خود را نمایش می دهند. 12 سالن و 460 غرفه ی نمایشگاه به موضوع نمایشگاه توانمندی روستاییان و عشایر اختصاص داده شده که در آنها رقص های آئینی و محلی، سنت ها، خوراکی ها و توانمدی های بومگردی استان های ایران به نمایش در آمده، به طور خلاصه می توان گفت فرهنگ عامه ی مردم ایران در این نمایشگاه نمود دارد.

جهانگیری: روستاها کانون اصلی تولید در ایران

دکتر اسحاق جهانگیری در رابطه با این نمایشگاه بیان کرد:

روستاها کانون اصلی تولید کشور هستند، خصوصا در مبحث مواد غذایی است. یکی از مهمترین سیاست های دولت، امنیت مواد غذایی و تامین آن برای کل کشور است. بنابر این مهم این است که ما اقداماتی را انجام دهیم که روستاییان به شهرها و یا حاشیه ی آنها نقل مکان نکنند و به کشاورزی ادامه دهند. همچنین باید از نظر اقتصادی امکانات مناسب زندگی برای آنها فراهم و مسائل رفاهی آنها مد نظر باشد.

این نمایشگاه را می توان نمونه ی خوبی از رونق اقتصادی در زمینه های روستایی و عشایر دانست و اگر به دنبال تاب آوری اقتصادی کشور هستیم، باید بدانیم که یکی از نقاط مهم تاب آوری در کشور، مناطق روستایی و عشایری است که باید باز هم تقویت شود.

بحث و گفتگو