اسپوتنیک به نقل از "ناشنال اینترست" می نویسد: بر اساس اطلاعات سال 2017، میزان تجارت بین ایران و ترکمنستان به 1.7 میلیارد دلار رسیده است. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور ایران، گفت که طرفین می خواهند تجارت را تا سالانه ای 60 میلیارد دلار افزایش دهند. این امر مستلزم تقویت روابط در تمامی بخش ها، توسعه تجارت و ارتباطات حمل و نقلی و مهندسی است. فرآورده های نفتی، پتروشیمی، برق، صنایع نساجی و محصولات صنایع سبک نقش مهمی در صادرات ترکمنستان به ایران بازی می کنند. ترکمنستان با وجود کاهش تجارت در سالهای اخیر، قویترین شریک ایران در آسیای مرکزی و قفقاز است.
سکوی نفتی ترکمنستان در دریای خزر
مطابق توافقنامه ای که در سال 1997 امضا شده است، ترکمنستان گاز را به ایران صادر می کند، اما تقریبا هر سال افزایش کوتاه مدت قیمت در ماه های زمستان مشاهده می شود. در سال 2006، عشق آباد تحویل گاز به ایران را متوقف کرد و خواستار افزایش 9 برابر قیمت شد؛ ایران مجبور به قبول این درخواست شد. وضعیت مشابهی در زمستان سال 2016 رخ داد، اما این بار ایران از رعایت درخواست ترکمنستان اجتناب ورزید. ایران اعلام کرد، قصد دارد شکایت خود را به دادگاه بین المللی ارجاع کند، زیرا قیمت گاز ترکمنستان بسیار زیاد است.
ظرفیت خط لوله گاز بین دو کشور 14.5 میلیارد متر مکعب در سال است. ایران در سال 2015 حدود 9 میلیارد متر مکعب گاز ترکمنستانی را وارد کرد، اما در زمستان سال 2016 ترکمنستان به دلیل بدهی 1.8 میلیارد دلاری، صادرات ایران را کاهش داد، بنابراین ایران تنها 6 میلیارد متر مکعب گاز را دریافت کرد. از آغاز سال 2018، ترکمنستان به دلیل "تأخیر 9 ساله در پرداخت بدهی 1.8 میلیارد دلاری" همچنان محدودیت صادرات گاز را به ایران ادامه داده است. با وجود این محدودیت، تحویل گاز ادامه دارد. وزارت نفت ایران اعلام کرد که مایل به مشارکت در همکاری بلندمدت در بخش انرژی و همچنین صادرات مشترک به هند، پاکستان و کشورهای خلیج فارس است. پس از مذاکرات، یک توافقنامه قراردادی برای تامین گاز از طریق خط لوله دریایی به هند صادر شد.
به طور کلی، علیرغم همکاری موجود بین ایران و ترکمنستان در بخش انرژی، رشته های دیگری نیز وجود دارند که می توانند برای توسعه روابط دوجانبه سودمند باشند. با این حال، گسترش همکاری به توانایی ایران برای حل مشکلات موجود بستگی دارد.