جراحی مغز با نشانگر فلوروسنت

‌این شیوه جراحی برای بیماران مبتلا به گلیوم کاربرد دارد.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک به نقل از «ساینس دیلی»، محققان انگلیسی دانشگاه بریستول توانستند با استفاده از یک نشانگر فلوروسنت، یک تومور مغزی را شناسایی و از مغز خارج کنند.

مغز انسان برای تنبلی برنامه ریزی شده است

‌این شیوه جراحی برای بیماران مبتلا به گلیوم که متداول ترین نوع سرطان مغز محسوب می شود، کاربرد دارد. در این شیوه جراحی از ترکیبی موسوم به 5-aminolevulinic acid یا 5-ALA استفاده می شود که هنگام تابش نور، به رنگ صورتی می درخشد. بر اساس تحقیقات قبلی، 5-ALA پس از مصرف توسط بیمار درون سلول های سرطان سطح بالا که دارای رشد سریع هستند، تجمع می کند. بنابراین می توان از آن به عنوان یک نشانگر فلوروسنت برای شناسایی این نوع سلول ها بهره گرفت.

در این تحقیقات 99 بیمار 23 تا 77 ساله مبتلا به گلیوم پیش از جراحی تومور، شربتی حاوی 5-ALA را مصرف کردند. بدین ترتیب جراحان با استفاده از میکروسکوپ توانستند سلول های سرطانی درخشان را شناسایی کنند. متخصصان در هنگام جراحی این بیماران توانستند اثر فلوروسنت را در 85 بیمار تشخیص دهند و با آزمایش بافت های برداشته شده از مغز این بیماران مشخص شد بافت های مربوط به 81 بیمار از نوع سلول های سرطانی سطح بالا است.

مرحله بعدی این تحقیقات استفاده از نشانگر 5-ALA برای شناسایی سلول های سرطانی سطح بالا در تومورهای مغزی کودکان و همچنین تشخیص بافت های ترمیم شده از تومورها در مغز افراد بزرگسال است.

بحث و گفتگو