در سال 2017 توتال و سی ان پی سی یک قرارداد بیست ساله به مبلغ 4.8 میلیارد دلار برای راه اندازی مرحله یازدهم منابع پارس جنوبی امضا کردند. اسپواتنیک با تام مک گرگور(Tom McGregor) تحلیلگر سیاسی، طرح های سی ان پی سی را بررسی کرد.
اسپوتنیک: به نظر شما تا چه اندازه برنامه های CNPC برای بلعیدن سهام Total در پروژه گاز "پارس جنوبی" جدی است؟
مکگرگور: به نظرم، اگر چنین فرصتی داشته باشد، این برنامه ها را در بررسی خواهد کرد. چینی ها معمولا هیچ اظهارنظری از پیش نمی کنند. آنها در مورد این نوع چیزها بسیار با احتیاط و غیر علنی رفتار می کنند. آنها اعلامیه ای منتشر نمی کردند اگر نیت های جدی نداشته بودند. اکنون آنها منتظر امضای قرارداد هستند تا اقدامات بعدی Total را ببینند. این شرکت انرژتیک غول پیکر فرانسه است و در اروپا این تحریم ها در حال اجرا هستند.
ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی، اعلام کرد که قصد دارد مشکلات بیشتری برای ایران ایجاد کند. در این وضعیت چیز شگفت آوری وجود ندارد. شرکت های اروپایی باید برای این وضع سال ها آماده باشند، بنابراین من نمی فهمم چرا چنین واکنشی صورت می گیرد. آنها می دانستند که پس از آنکه ترامپ انتخاب شود چه اتفاقی می افتد، بنابراین اعتقاد دارم که شرکت های چینی برای آنچه اتفاق افتاده آماده هستند، ولی اروپائی ها — نه.
اسپوتنیک: آیا سی ان پی سی می تواند هدف تحریم های آمریکا علیه ایران شود؟
به گزارش روزنامه آلمانی Welt am Sonntag، اتحادیه اروپا، آلمان، فرانسه و انگلیس پس از تصمیم ایالات متحده مبنی بر خروج از معامله هسته ای با ایران، با روسیه و چین وارد مذاکره می شوند. اسپوتنیک در باره دیدار عنقریب در وین با دکتر فواد ایزدی تحلیلگر سیساسی مصاحبه کرد.
اسپوتنیک: به نظر شما، احتمال این که ایران بتواند با توافقنامه ای که برنامه توسعه موشک های بالستیک آنرا محدود کند، و نیز شامل پایان دادن به حمایت آن از هر گونه تشکیلات مسلح در خارج باشد، مواقت کند؟
ایزدی: احتمال صفر است. ایران نمی تواند توافق جدیدی را با ایالات متحده ببندد، زیرا ایالات متحده از توافق کنونی خارج شد. برای هر سیاستمدار ایرانی، خودکشی خواهد بود اگر حالا وقتی ترامپ از معامله هسته ای خارج شد بخاطر مذاکره با ایالات متحده صحبت کند. اکنون ایران برای مذاکرات جدید با آمریکا قابل دسترسی نیست.
من فکر می کنم که دولت های روسیه، چین و اروپا، کشورهای گروه 5 + 1 می توانند با هم یک مکانیسم ایجاد کنند تا ایران از توافق هسته ای سود ببرد. اگر این اقدام کار کند، مردم در ایران، سیاستمداران و دیگران قادر خواهند شد به صحبت در مورد نیاز به مذاکره در مورد مسائل دیگر نگران کننده بپردازند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون 11 بار تایید کرده است که ایران توافق هسته ای را اجرا می کند. ایالات متحده هرگز به این توافق علاقمند نبود. اکنون، دو هفته پس از آنکه ترامپ اعلام کرد که بدون هیچ دلیلی از معامله هسته ای خارج شده و هیچ غرامتی به ایران پرداخت نمی کند، ممکن نیست در باره عقد موافقتنامه جدید با ایران حرف زده شود.