به گزارش اسپوتنیک ویم هوف ماجراجوی هلندی که به مرد یخی معروف شده ، چند رکورد جهانی را برای مقاومت طولانی در برابر هوای سرد به نام خود ثبت کرده است. او این توانایی را بر اساس یک مجموعهی مشخص از روشهای تنفس و مدیتیشن به دست آورده است که به روش ویم هوف معروف است. اخبار مرتبط با ویم هوف و روش او تاکنون توسط رسانههای جهانی مثل نشنال جئوگرافیک و… پوشش داده شدهاند. با این حال چگونگی واکنش مغز او در مقابل سرما و مکانیزمهای مغزی که این موهبت را به او دادهاند، هنوز مورد بررسی قرار نگرفتهاست.
اساتید دانشکدهی پزشکی دانشگاه ایالتی وین، اتو موزیک و وابیهاف دیوادکار در مقالهی با عنوان مغز روی بدن، تنظیم خودکار بدن در طول سرما را مورد بررسی قرار میدهند. این مقاله در مجلهی NeuroImage منتشر شده و اولین مقالهای است که به بررسی واکنش مغز مرد یخی نسبت به سرمای آزمایشی کنترلشده بر روی بدن او میپردازد. این شواهد نشان میدهند روشهای تنظیم حرارتی تأثیر مثبتی بر بررسیهای اختلال سیستمهای ایمنی و حتی روانپزشکی خواهند داشت.
در طی سه روز، موزیک و دیوادکار با استفاده از دو تکنیک پردازش تصویر مجزا به بررسی مغز و عملکرد جسمانی هوف پرداختند، در طول بررسیها، هوف یک لباس مخصوص پوشیده بود که پژوهشگرها میتوانستند آب با دمای کنترل شده را وارد آن کنند و همزمان دادههای پردازش تصویر مرتبط با تغییرات بیولوژی او نسبت به سرما را ثبت کنند.
روش ویم هوف باعث شده دمای پوست او نسبت به سرما ثابت بماند، یافتهای که پژوهشگرها دلیل آن را افزایش تحریک عصبی سمپاتیک و مصرف گلوکوز در ماهیچهی میان دندهای میدانستند. این نتیجه با پردازش تصویر PET به دست آمد. بدن هوف با استفاده از این روش گرمایی را تولید میکند که در بافت ریه توزیع میشود و منجر به افزایش دمای گردش خون در مویرگهای ریوی میشود.