اشعه ایکس از راز ۳۴۰۰‌ ساله‌ی خنجر فضایی تون‌عنخ‌آمون پرده برداشت +عکس، ویدئو

© REUTERS / Fred GreavesКарманный нож с инициалами из платины и бриллиантов, принадлежавший гангстеру Аль Капоне
Карманный нож с инициалами из платины и бриллиантов, принадлежавший гангстеру Аль Капоне - اسپوتنیک ایران  , 1920, 26.02.2022
اشتراک
باستان شناسان توانستند با کمک اشعه ایکس از راز خنجری که در مقبره یکی از فراعنه مصر کشف کردند پرده بردارند.
به گزارش اسپوتنیک، باستان شناسان در سال ۱۹۲۰، حدود ۱۰۰ سال قبل توانستند وارد "مقبره تون‌عنخ‌آمون" در دره پادشاهان مصر شوند. آن‌ها پس از ورود به این مقبره، خنجری بلند و اشرافی را در محل کشف کردند که"تیغه‌هایی آهنی" داشت. این خنجر، کشفی گیج کننده بود. زیرا "عصر آهن" یک قرن پس از "فرعون" مشهور مصر آغاز شده بود. پژوهشگران می‌گویند که در اجسام آهنی که قبل از کشف معادن آهن ساخته شدند، از فلز‌های موجود در شهاب سنگ‌های فضایی استفاده شده است. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ نشان داد که شهاب سنگی احتمالا منشا آهن خنجر فرعون بوده است. اما هنوز هم سوالات بسیاری درخصوص نوع این شهاب سنگ و نحوه ساخت و تکامل آن وجود دارد.
به تازگی محققان تلاش کردند با استفاده از اشعه ایکس، به این نتیجه برسند که این خنجر دقیقا از چه چیزی ساخته شده و چگونه به مصر رسیده است. این تیم گمان می‌کنند که این خنجر از طریق آهنگری در دمای پایین و در کارگاهی در خارج از مصر ساخته شده است. توموکو آرای، محقق موسسه فناوری چیبا در ژاپن در این باره گفت که برای درک منشا و ساختار فلزات به کار رفته در این خنجر، ما تجزیه و تحلیل شیمیایی دو بعدی که غیرمخرب و غیرتماسی است را برای این خنجر انجام دادیم. محققان توانستند با تاباندن اشعه ایکس روی خنجر، ساختار عنصری تیغه آن را بررسی کنند و به وجود آهن، نیکل، منگنز و کبالت در آن پی ببرند. نقاط سیاهی که روی تیغه وجود دارند نیز گوگرد، کلر، کلسیم، و روی هستند. آرای درباره کشف منشا فرا زمینی این خنجر اعلام کرد که در هردو طرف خنجر متوجه وجود یک الگوی کانی به نام Widmanstätten که در شهاب سنگ آهنی هشت وجهی نیز وجود دارد.
محققان برای تایید یافته‌های خودشان، به مقایسه شهاب سنگ خنجر تون‌عنخ‌آمون با شهاب‌سنگ ژاپنی شیراهاگی پرداختند. شیراهاگی منبع آهن برخی از شمشیر‌های ژاپنی کلکسیونی که امپراتور تایشو در قرن گذشته میلادی در اختیار داشت، بود. محققان می‌گویند که اگر آهن در دمای بسیار بالایی داغ شود، الگوی ساختاری آن ناپدید می‌شود. در نتیجه وجود این الگو با حضور ذرات سولفید آهن، نشان دهنده این است که خنجر با حرارت نسبتا کم یعنی پایین‌تر از ۹۵۰ درجه سانتیگراد ساخته شده است. تیم محققان با رجوع به لوح‌های ۳۴۰۰ ساله نامه‌های آمارنا، دریافتند که فعالیت‌های دیپلماتیک اواسط قرن چهاردهم قبل از میلاد می‌توانند وجود خنجر را تایید کنند. در یکی از این لوح‌ها به خنجری آهنی که در غلافی از طلا قرار دارد، اشاره شده که توسط پادشاه میتانی در فلات آناتولی، برای ازدواج فرعون با دخترش به آمنهوتپ سوم پدربزرگ تون‌عنخ‌آمون داده شده است. این اقلام در مصر و خارج از این کشور در آن زمان بسیار ارزشمند بودند. علاوه بر این محققان متوجه شدند که سنگ‌های قیمتی که با گچ آهکی به دسته خنجر چسبانده شده، معمولا در میتانی استفاده می‌شدند و در مصر رواج نداشتند.
به همین دلیل است که می‌گویند این خنجر میراث خانوادگی بوده و منبعی خارجی داشته است. گفتنی است که تون‌عنخ‌آمون، از سال ۱۳۳۲ تا ۱۳۲۳ پیش از میلاد فرعون مصر به عنوان نامدارترین فراعنه مصر با نام پادشاه توت شناخته می‌شود.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала