واشنگتن پست: بایدن تمایل زیادی برای نزدیکی به اسرائیل ندارد

© Photo / The White House/Adam Schultzواشنگتن پست: بایدن تمایل زیادی برای نزدیکی به اسرائیل ندارد
واشنگتن پست: بایدن تمایل زیادی برای نزدیکی به اسرائیل ندارد - اسپوتنیک ایران  , 1920, 18.04.2021
اشتراک
روزنامه واشنگتن ‌پست در تحلیلی نوشت: حمله به تأسیسات هسته‌ ای ایران که به اسرائیل نسبت داده می ‌شود تا در زمان مذاکرات وین، سطح اختلافات تل ‌آویو و واشنگتن را نشان داد.

به گزارش اسپوتنیک، واشنگتن پُست در مقاله ای نوشت: مذاکرات هسته ‌ای با ایران برای جو بایدن بسیار تعیین کننده است؛ موضوعی که باعث سردی روابط بین بایدن و اسرائیل، به‌ عنوان متحد سنتی آمریکا شده است.

 بایدن: اسرائیل به اظهار نظر‌ بی مورد درباره تاسیسات هسته‌ای ایران پایان دهد - اسپوتنیک ایران  , 1920, 17.04.2021
هشدار بایدن به اسرائیل در خصوص تاسیسات هسته‌ای ایران

حمله به تأسیسات هسته‌ ای ایران که به اسرائیل نسبت داده می ‌شود، اختلافات را افزایش داده است. این حمله که یک اقدام خرابکارانه آشکار پیش از دور دوم مذاکرات است، نتوانست ادامه مذاکرات را متوقف کند، اما این کار ممکن است مسئله روابط ایالات متحده و اسرائیل را برای بایدن شخصی ‌تر کند، زیرا اعتبار وی به مذاکرات ایران گره خورده است.

به نوشته ایندیپندنت، اگرچه اسرائیل به طور رسمی حمله به تأسیسات هسته‌ ای ایران را تأیید نکرده، ولی نتانیاهو مخالف سرسخت مذاکرات هسته ‌ای است.

از سوی دیگر، دولت بایدن تلاش زیادی برای رفع نگرانی ‌های برخی از گروه‌ های طرف‌ دار اسرائیل در مورد از سرگیری مذاکرات ایالات متحده با ایران نکرده است. با این‌ حال هنوز مشخص نیست که آیا ایران و ایالات متحده می‌توانند به توافق بازگردند یا خیر.

رئیس ‌جمهوری جدید ایالات متحده نشان داده که تمایل کمتری برای نزدیکی به اسرائیل دارد. به طور کلی دموکرات ‌ها در سال ‌های اخیر نسبت به اسرائیل بدبین شده ‌اند که یک تغییر قابل ‌توجه در روابط ۷۳ ساله بین دو طرف تلقی می ‌شود.

بایدن و نتانیاهو سال ‌هاست که یکدیگر را می ‌شناسند. اگرچه بایدن و نتانیاهو پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روابط گرمی داشتند، اما فراموش نکنیم که بایدن پس از انتخاب، هفته‌ ها نتانیاهو را برای تماسی رسمی در انتظار نگه داشت. پیام این کار مشخص بود: خط باز نتانیاهو به کاخ سفید، دیگر بسته شده است.

در دوران ترامپ رابطه دو طرف بسیار خوب بود. ترامپ سفارت ایالات متحده را به بیت ‌المقدس منتقل کرد و کنترل دائمی اسرائیل بر بلندی ‌های جولان را به رسمیت شناخت؛ موضوعی که رؤسای جمهوری پیش از ترامپ همگی با آن مخالفت کرده بودند.

دولت بایدن همچنان از طرح تشکیل دولت فلسطینی حمایت می ‌کند، اما او تا به ‌حال هیچ برنامه مدون و جسورانه ‌ای برای حل مشکل فلسطین یا ادامه روند صلح خاورمیانه ارائه نکرده است.

در عوض، بایدن خاورمیانه را به ‌عنوان یک اولویت استراتژیک در نظر ندارد زیرا دولت وی می‌ خواهد تمرکز سیاست خارجی خود را به آسیا معطوف کند.

بایدن، یک سیاستمدار با سابقه دموکرات است و به ‌خوبی با قدرت طرفداران اسرائیل و لابی‌ های حامی آن در ایالات متحده آشنایی دارد. اما دولت از رابطه رسمی با گروه‌ های یهودی خودداری می ‌کند.

بایدن هنوز سفیر ایالات متحده در اسرائیل را معرفی نکرده، اگرچه گزارش شده است که احتمال دارد، مایکل آدلر این پست را در دست بگیرد.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала