درخواست ارمنستان از فرانسه و آمریکا: از تلاش های روسیه برای حل مسئله قره باغ حمایت کنید

© Sputnik / Victor Tolochko /  مراجعه به بانک تصاویر نخست وزیر ارمنستان امروز در میتینگ هوادارانش در ایروان سخنرانی می کند
نخست وزیر ارمنستان امروز در میتینگ هوادارانش در ایروان سخنرانی می کند - اسپوتنیک ایران
اشتراک
نیکول پاشینیان ، نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد فرانسه و ایالات متحده امریکا باید از تلاش های روسیه برای حل مناقشه قره باغ حمایت کنند.

به گزارش اسپوتنیک، نخست وزیر ارمنستان در مصاحبه با کانال تلویزیونی RTS سوئیس گفت: "من فکر می کنم که روسیه به عنوان یکی از روسای گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا باید نقش قابل ملاحظه تری از جمله در برقراری ثبات و صلح در منطقه قره باغ داشته باشد. من می خواهم تأکید کنم که در حالی که روسیه نزدیکترین صدر گروه مینسک به منطقه ما است ، فرانسه و ایالات متحده، دو کشور دیگر صدر این گروه  باید از اقدامات روسیه برای ایجاد ثبات در منطقه حمایت کنند".

وی همچنین به "اظهارات صریح و واضح " مبنی بر اینکه روسیه و سازمان پیمان امنیت جمعی در صورت وخیم شدن اوضاع در منطقه ، به تعهدات خود در قبال ارمنستان عمل خواهند کرد ، اشاره کرد.

جنگ در خط رویارویی آذربایجان و ارمنستان در قره باغ از 27 سپتامبر آغاز شد. ارمنستان و آذربایجان یکدیگر را به آغاز جنگ متهم می کنند و قره باغ از بمباران توپخانه ای نقاط مسکونی در این جمهوری خود خوانده از جمله استپاناکرت مرکز خود خبر می دهد. ارمنستان ادعا می کند آنکارا به طور فعال از باکو حمایت می کند بسیج عمومی و حالت جنگی اعلام کرده است. در آذربایجان بسیج برخی از نیروها و در بعضی جاها حالت جنگی اعلام شده است.

آذربایجان ارمنستان را به گلوله باران نقاط مسکونی قره باغ متهم کرد - اسپوتنیک ایران
آذربایجان ارمنستان را به گلوله باران نقاط مسکونی قره باغ متهم کرد

وزرای خارجه ارمنستان و آذربایجان روز جمعه 9 اکتبر به دعوت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه وارد مسکو شدند. مذاکرات آنها بیش از 10 ساعت به طول انجامیده و با تصویب یک توافق نامه به پایان رسید. این توافقنامه شامل چهار نکته برای حل اختلاف است. از جمله طرفین از ساعت 12:00 امروز 10 اکتبر در راستای اهداف انسان دوستانه و برای مبادله اسرای جنگی و سایر زندانیان و اجساد کشته ها آتش بس از طریق میانجیگری کمیته بین المللی صلیب سرخ را اعلام کردند. باکو و ایروان  همچنین توافق کردند که "مذاکرات اساسی با هدف دستیابی به یک توافق صلح  در اسرع وقت" آغاز شود. در عین حال  طرفین تغییر ناپذیری چارچوب مذاکرات در مورد مسئله قره باغ را مورد تأیید قرار دادند. متاسفانه دیرتر وزارتخانه های دفاع ارمنستان و آذربایجان یکدیگر را بارها به نقض آتش بس در قره باغ متهم کرده اند.

رهبران روسیه ، ایالات متحده و فرانسه پیش از این از طرف های درگیری خواسته اند تا درگیری ها را متوقف کنند و بدون پیش شرط شروع به مذاکره کنند. ترکیه اظهار داشت که در صورت وخیم تر شدن اوضاع در قره باغ ، هرگونه پشتیبانی را که آذربایجان بخواهد به باکو ارائه خواهد کرد.

درگیری ها در قره باغ در سال 1988 آغاز شد ، زمانی که منطقه خودمختار قره باغ کوهستانی خروج خود از اتحاد جماهیر شوروی جمهوری آذربایجان را اعلام کرد. در جریان رویارویی مسلحانه در سالهای 1992-1994 ، آذربایجان کنترل قره باغ و هفت منطقه مجاور را از دست داد. از سال 1992 ، مذاکرات در مورد حل و فصل مسالمت آمیز منازعات در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ، به ریاست سه کشور روسیه ، ایالات متحده و فرانسه در جریان است. آذربایجان اصرار دارد که تمامیت ارضی خود را حفظ کند ، ارمنستان از منافع جمهوری خود  خوانده قره باغ دفاع می کند  می کند ، زیرا خود قره باغ طرف مذاکره نیست.

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала