ظریف: تحریم‌های آمریکا مانع از فروش اسلحه به ایران نمی‌شود

CC BY 4.0 / Tasnim News Agency / محمد جواد ظریف
محمد جواد ظریف - اسپوتنیک ایران
اشتراک
محدودیتهای تسلیحاتی ایران در پایان ماه اکتبر تمام می شود.

به گزارش اسپوتنیک، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا بعید است مانع از فروش اسلحه به ایران شود. پس از پایان مدت اعتبار محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران مانعی بر سر راه فروش تسلیحات از جمله از سوی روسیه و چین به ایران وجود نخواهد داشت.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در ادامه گفت:«پس از پایات مدت اعتبار محدودیت های تسلیحاتی، ما می توانیم نیازهای خود را به حساب کشورهایی تأمین کنیم که مناسبات استراتژیک با آن‌ها داریم. به عنوان مثال، روسیه و چین که می توانیم این امر را ارزیابی کنیم. در بسیاری از جهات در عرصه تسلیحات، خودمان می توانیم نیازهای داخل را تأمین کنیم و حتی قادر به صادرات تسلیحات هستیم. اما در صورت لزوم می توانیم اسلحه را از این کشورها بخریم. بعید می‌دانم تحریم های مجدد آمریکا مانعی برای آن‌ها ایجاد کند».

شلیک موشک ساحل به دریای قادر   - اسپوتنیک ایران
توانایی ایران در ساخت و توسعه تسلیحات چقدر است؟

وزیر امور خارجه روز 19 سپتامبر گفت که محدودیت‌های تسلیحاتی ایران در پایان ماه اکتبر تمام می شود و آمریکایی‌ها خودشان هم می‌دانند که ادعای آنها در زمینه‌ برگرداندن قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت علیه ایران باطل است.

وی ادامه داد:«آمریکا یک ماه قبل می‌خواست محدودیت‌های تسلیحاتی را تمدید کند. آمریکایی‌ها قطعنامه‌ای را مطرح کردند که بعد آن را از ۳۵ صفحه به یک قطعنامه چهار بندی تعدیل کردند. دو کشور  با آن مخالفت کرده و ۹ کشور به آن رای ممتنع دادند لذا به وتو هم نیاز نشد. اکنون ۱۳ کشور به شورای امنیت نامه نوشتند و با اقدام آمریکا مخالفت کردند».

روز 17 سپتامبر (پنج‌شنبه) دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد با صدور یک فرمان اجرایی، امکان تحریم هر شخص یا شرکتی که اقدام به تجارت سلاح با ایران کند را فراهم سازد.

منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، گفته‌اند که بر اساس فرمان اجرایی جدید ترامپ که احتمالاً ظرف چند روز آینده صادر خواهد شد، هر شخص یا شرکتی که از تحریم‌های تسلیحاتی آمریکا علیه ایران عدول کند، با نظر رئیس‌جمهور آمریکا هدف تحریم‌های ثانویه قرار خواهد گرفت و از دسترسی به بازار آمریکا محروم خواهد شد.

واکنش ظریف به شکست قطعنامه ضدایرانی آمریکا - اسپوتنیک ایران
واکنش ظریف به شکست قطعنامه ضدایرانی آمریکا

قطعنامه 2231 ، تصویب شده در سال 2015 ، شامل مکانیزمی برای تجدید خودکار تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت عدم انجام تعهدات این کشور طبق برجام است. این مکانیسم از سال 2015 به مدت 10 سال اعتبار دارد. این قطعنامه پیش بینی می کند که اگر در این دوره هرگونه تخلف جدی از طرف ایران صورت بگیرد، کشور تنها در صورت تصویب قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل قادر به جلوگیری از تمدید تحریم ها خواهد بود. اگر حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت کند، تحریم ها به طور خودکار ظرف 30 روز تمدید می شود.

توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.

هشتم ماه مه سال 2018، دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند. آمریکا تلاش می کند دیگر کشورها نیز ایران را تحریم کنند.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала