تقاضای متحد خلیفه حفتر از اسرائیل

© AFP 2023 / Mahmud Turkiaنیروهای حفتر
نیروهای حفتر - اسپوتنیک ایران
اشتراک
البدری: ما هیچ‌وقت با تل آویو دشمن نبوده و نخواهیم بود و امیدواریم که شما از ما حمایت کنید.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از نشریه « ماکور ریشون»، یک مقام لیبیایی نزدیک به ژنرال خلیفه حفتر از اسرائیل طلب حمایت کرده است.

عبدالسلام البدری، معاون نخست‌وزیر دولت شرق لیبی و متحد خلیفه حفتر، با ارجاع به بنجامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اظهار کرد:«ما هیچ‌وقت با تل آویو دشمن نبوده و نخواهیم بود و امیدواریم که شما از ما حمایت کنید. ما به دنبال نقشه جدیدی هستیم که منافع ما را در کنار سایر کشورهای منطقه در نظر بگیرد».

البدری، که در پناهگاه بنغازی حفتر مستقر است، از اسرائیل خواست همراه با یونان، قبرس، مصر و لبنان دست به یک ابتکار عمل سیاسی زده تا بتوانند به یک توافق دریایی مشترک برسند.  این ابتکار عمل در جهت مقابله با توافق مرزی دریایی اخیر است که بین ترکیه و دولت شناخته شده بین‌المللی لیبی منعقد شد.

 نخست وزیر اسرائیل  - اسپوتنیک ایران
کابینه امنیتی اختصاصی اسرائیل علیه ایران

لیبی ارتباط رسمی با اسرائیل ندارد. دولت به رسمیت شناخته شده بین‌المللی لیبی از آوریل ۲۰۱۹ تحت حمله نیروهای حفتر بوده و بیش از هزار نفر بر اثر این خشونت کشته شده‌اند.

از اواسط فوریه سال ۲۰۱۱ میلادی، به‌دنبال بالا گرفتن اعتراضات و راهپیمایی‌های خیابانی مخالفان و سپس شورش سراسری علیه حکومت لیبی و رهبر آن، معمر قذافی آغاز شد. ادامه این خشونت‌ها همراه بود با درگیری‌ها و سرکوب‌های شدید که در نهایت در اکتبر ۲۰۱۱ میلادی با سرنگونی حکومت معمر قذافی به پایان رسید.

نیروهای مخالف حکومت، در شهر بنغازی اقدام به تشکیل دولت موقت کردند. مخالفان معمر قذافی از مناطق شرق لیبی حرکت خود را آغاز کرده و به تدریج مناطق مرکزی و غربی لیبی را نیز تحت کنترل خود گرفتند. در ۲۰ اوت ۲۰۱۱ میلادی عملاً مخالفان قذافی توانستند تقریباً همه شهرهای لیبی به استثنای طرابلس و سرت را در دست خود بگیرند. در ۲۲ اوت ۲۰۱۱ مخالفان معمر قذافی به طرابلس نیز نفوذ کردند. در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۱ میلادی، شهر سرت آخرین پایگاه معمر قذافی سقوط کرد و معمر قذافی کشته شد. دولت انتقالی، پایان جنگ را اعلام کرد.

 ژانویه ۲۰۲۰ برلین میزبان کنفرانسی به منظور بررسی تحولات لیبی بود، این کنفرانس با شرکت پشتیبانان اصلی هر دو جناح درگیر در لیبی برگزار شد، به گفته آنگلا مرکل توافق شد تا آتش‌بس دائمی برقرار شده و حل و فصل اختلافات به صورت سیاسی ادامه پیدا کند و کمیته‌ای متشکل از ۵ نفر از نظامیان هر طرف این درگیری بر آتش‌بس نظارت داشته‌ باشند.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала