برداشته شدن یک گام جدید برای مقابله با نوع جدید ویروس کرونا

© REUTERS / Yves Hermanبرداشته شدن یک گام جدید برای مقابله با نوع جدید ویروس کرونا
برداشته شدن یک گام جدید برای مقابله با نوع جدید ویروس کرونا  - اسپوتنیک ایران
اشتراک
دانشمندان آمریكایی در آزمایشگاه یک ویروس مصنوعی را ساخته اند كه می توان از آن به عنوان واكسن علیه نوع جدید ویروس کرونا استفاده کرد.

به گزارش اسپوتنیک، تا کنون آزمایشاتی با استفاده از  این ویروس مصنوعی روی موش های مبتلا به ویروس کرونا  MERS انجام شده است. دانشمندان بر این باورند که این رویکرد در برابر ویروس کرونای کووید ـ 19 نیز مؤثر خواهد بود. نتایج این تحقیق در مجله انجمن میکروبیولوژی آمریکا mBio منتشر شده است.

هنوز چنان واکسنی در جهان وجود ندارد که افراد را از کرونا ویروس هایی مانند کووید ـ 19 یا SARS   ( بیماری تنفسی حاد)   و MERS (سندرم تنفسی خاورمیانه) مصون نگاه دارد.

در تحققات جدید، دانشمندان یک روش امیدوارکننده مبتنی بر ایجاد ویروس مصنوعی ساخته اند. این ویروس  حاوی قطعات پروتئین S است که خارهای "ویروس کرونا" از طریق آنها به گیرنده های روی سطح سلول ها متصل می شوند و این باعث نفوذ ویروس در سلولهای سالم می‌شود.

اهداي 1 میلیارد دلاري بنيانگذار توئيتر برای مبارزه با کرونا  - اسپوتنیک ایران
اهداي 1 میلیارد دلاري بنيانگذار توئيتر برای مبارزه با کرونا

تست های آزمایشگاهی نشان داد که یک دوز از واکسن ویروسی ، که از طریق بینی تزریق  می شود ، سلول های آلوده را به طور موثر وادار می کند پروتئین S تولید کنند ، که به نوبه خود پاسخ ایمنی علیه این پروتئین را در حیوان میزبان ایجاد می کند.

آزمایشات آزمایشگاهی نشان داد که در این نوع واکسن، بخشی از کد ژنتیک ویروس درون بخشی از یک دی ان ای مصنوعی قرار می گیرد. در صورتی که پروسه تست واکسن موفقیت‌آمیز باشد تا پایان سال می توان  تا یک میلیون دوز واکسن تهیه کرد.

براساس آخرین آمار منتشر شده، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به یک میلیون و  431 هزار و 706 نفر رسیده است. براساس این آمار،  82 هزار و 80 نفر در جهان بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند و 302 هزار و 150 نفر نیز بهبود یافته‌اند.

نوع جدید کرونا ویروس در اواخر دسامبر سال گذشته میلادی در شهر ووهان چین شییوع پیدا کرد. ابتدا مقامات چین از شیوع نوعی از ذات الریه با منشا ناشناخته خبر دادند اما  دیرتر کارشناسان  به این نتیجه رسیدند که عامل ایجاد کننده آن  یک ویروس جدید از نوع کرونا است. سازمان بهداشت جهانی در ماه مارس اعلام کرده نوع جدید کرونا ویروس یک بیماری همه گیر شده است. اکنون با گذشت حدود سه ماه ، میزان شیوع این ویروس در چین کاهش یافته اما این بیماری هولناک به کشورهای دیگر رخنه کرده است. در ایران و دیگر کشورها از مردم خواسته شده است که برای جلوگیری از گسترش این بیماری به مدت دو هفته در خانه بمانند .

این ویروس می‌تواند از طریق قطرات تنفسی از انسان به انسان منتقل شود. دوره نهفتگی این بیماری به طور متوسط تا حدود 14  روز است و علائم بیماری پس از گذشت این بازه زمانی دربدن فرد مبتلا ظاهر می‌شود. علائم شامل تب، بدن درد، گلو درد، سرفه، درد عضلات، آب ریزش بینی، سر درد است. برخی دچار علائم گوارشی مثل تهوع و اسهال می‌شوند. آنچه باعث نگرانی می‌شود این است که فرد دچار ذات الریه شود.

 

 

 

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала